(VIDEO) KAKAV LEGENDARAN GOVOR RATNOG ZAPOVJEDNIKA ŠKABRNJE! Poslušajte što je otkrio o ‘ženi zmaj’ koja je branila njegovo mjesto

Screenshot

Legendarni pukovnik Marko Miljanić, ratni zapovjednik bojne Škabrnja zajedno sa snajperisticom Dankom Dražinom, koja je u ratu uvela u okupiranu Škabrnju 9. bojnu HOS-a, predvodeći obitelji ubijenih Škabrnjana, odazvali su se na poziv pukovnika HV-a Ivice Orkana Pandže i posjetili Banovinu.

Banovina kao područje masovnih i teških stradanja koja se rijetko spominju u javnosti, nažalost prednjači u broju okrutnih zločina izvršenih nad civilima, a ponekad i istrijebljenjima cijelih hrvatskih sela.

Tko može suosjećati jače nego Škabrnjani?

Iako zločin u Škabrnji spada u red “nezapamćenih”, obitelji pobijenih u tom mjestu itekako suosjećaju s tragedijom Banovine. Najbolje je to opisao Orkan:

“Narod teško stradale Škabrnje nas je podsjetio da učimo krivo kako je rat u Hrvatskoj završio u Oluji u kolovozu 1995. Danas su odali počast u centru Dvora poginulim herojima 18.i 19. rujna 1995. u akciji Una. Isplakali su suze za Tigrove i Gromove, za poginule pripadnike 17. pukovnije Sunja te se Bogu molili i za poginule Zagrepčane iz 145. brigade. Škabrnja ne zaboravlja!”



Također, suosjećanje i bol za žrtvama Banovine pokazali su posjećivanjem memorijalnog prostora u Baćinu gdje su odali počast za 137 ubijenih na području općine Hrvatska Dubica u Domovinskom ratu.

Tom prilikom, ratni zapovjednik Škabrnje održao je govor u kojem je, između ostaloga, pohvalio Danku Dražinu poznatu kao “žena zmaj”:

“Imala je srce i hrabrost jače nego nas 95 posto muškaraca…”

Pogledajte:

Facebook Comments

Loading...
DIJELI