(VIDEO) KOLUMNIST DNEVNO.HR-A O BOŽI DIMNIKU: ‘To su udbaške veze i udbaški kapital!’

screensbgot

Boštjan M. Turk u emisiji je ocijenio i znanje francuskog jezik, hrvatskog veleposlanika u Parizu Ive Goldsteina: "Kod mene bi Goldstein sigurno pao na ispitu!".

Na osječkoj televiziji u ponedjeljak navečer objavljene su snimke Stjepana Mesića u kojoj hvali ministra unutarnjih poslova NDH Andriju Artukovića i relativizira logor u Jasenovcu. U emisiji Bujica  gostovao je kolumnist dnevno.hr, dr. Boštjan Marko Turk, profesor francuske književnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani.

Turk je progovorio o odnosu kontroverznog Mesića s Božom Dimnikom, počasnim konzulom RH u Ljubljani i predsjednikom Hrvatsko-slovenskog društva. Odgovorio je na pitanje vjeruje li stvarno da je Dimnik Mesiću “posudio” novac za kupnju atraktivnog stana u Zagrebu: “To su udbaške veze i udbaški kapital! Ali, kada bih sada rekao da je Mesićev prijatelj Dimnik radio za Udbu, on bi me sigurno tužio”, rekao je Turk.

U emisiji je kolumnist dnevno.hr-a Boštjan M. Turk ocijenio i znanje francuskog jezik, hrvatskog veleposlanika u Parizu Ive Goldsteina: “Kod mene bi Goldstein sigurno pao na ispitu!”.

A osim toga prokomentirao i je dr. Miroslava Brandta koji je Ivu Goldsteina optužio za plagijat, nazvao ga “falsifikatorom” i znanstveno “nepoštenim” čovjekom.

“Sramota je da takvog čovjeka Hrvatska ima za veleposlanika u Parizu! Ne zna francuski, a bio je tamo na doktoratu dvije godine… U njegovom slučaju ipak je najvažnije da ga je za doktorat predložio Savez komunista, pa ne čudi da ima i Titovu sliku u veleposlanstvu. Skandalozno je imati sliku tog kriminalca i zlikovca! Vaš diplomat dr. Tomislav Sunić, perfektno govori francuski i sjajan je diplomat, besprijekorni znanstvenik, no on očito, ne može biti veleposlanik jer on nikada ne bi stavio Tita na zid…”, rekao je dr. Turk u Bujici.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI