(VIDEO) NESAVJESNOST I BAHATOST VOZAČA! Vatrogasci se jedva probili na intervenciju

Screenshot/ Facebook

Kako trebaju reagirati vozači kada se na autocesti dogodi prometna nezgoda ili požar, a vatrogasci se pokušavaju probiti do mjesta događaja? Zasigurno ne onako kako su to učinili u ponedjeljak na autocesti A1 kada se zapalio automobil, a vatrogasci su pokušavali doći do njega.

Nažalost, neki nesavjesni vozači su im zbog toga što se nisu htjeli pomaknuti, dodatno otežali njihovu plemenitu namjeru.

Stoga je Vatrogasna postrojba Zagreb u utorak objavila na svom Facebook profilu status kako se TREBA ponašati na autocesti u slučaju intervencije vatrogasaca.

Evo njihove objave.

“Ne, ne i ne.
Jučerašnji izlazak na intervenciju požara osobnog automobila na A1.
Zvuk videa nije originalan zbog…jel…
Ovakvo ponašanje i neformiranje hitnog koridora ugrožava sigurnost i predstavlja problem svim hitnim službama.
U novom zakonu o sigurnosti prometa na cestama bit će regulirana OBAVEZA sklanjanja vozila tako da:
1. na cesti koja ima dvije kolničke trake s po jednom prometnom trakom vozila u prometnoj traci pomiču udesno u smjeru kretanja
2. na cesti koja ima kolničku traku s jednom prometnom trakom vozila u prometnoj traci pomiču udesno u smjeru kretanja
3. na cesti koja ima kolničku traku s dvije prometne trake vozila u lijevoj prometnoj traci pomiču ulijevo, a u desnoj prometnoj traci udesno
4. na cesti koja ima kolničku traku s tri i više prometnih traka vozila u lijevoj prometnoj traci pomiču ulijevo, a u ostalim prometnim trakama pomiču udesno.
Kazna propisana za prekršaj iznosi 500 kuna.
Pozivamo Vas da podijelite našu infografiku o formiranju hitnog koridora kako bismo svi skupa naučili pravilno ponašanje”, objavila je Vatrogasna postrojba Zagreb na Facebooku.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI