VIDEO: NOVI PROSVJED PROTIV COVID POTVRDA! Prosvjednici probili dvije policijske blokade i stigli na Markov trg

Foto: Dnevno

U Zagrebu se i ove subote održava prosvjed protiv uvođenja obveznih covid potvrda. Organizatori su okupljanje koje je počelo u 17 sati na Trgu francuske republike nazvali “Bijeli tihi marš”.

Prosvjed je predviđen bez govora i prigodnih obraćanja.

Da policiju ne namjeravaju ni o čemu obavijestiti, potvrdio je i jedan od organizatora.

“Nema potrebe za prijavu jer se na Trgu francuske republike ne treba prijaviti prosvjed. Za druženje građana to nije potrebno”, rekao je Andrija Klarić za Dnevno.hr.

Također, otkrio je kako se očekuje nešto više od 5.000 ljudi, znatno manje nego prošle subote kada je gotovo popunjen glavni zagrebački trg.



Foto: Dnevno.hr

“Interes za ovaj Bijeli marš je velik, s obzirom da je prošle subote bilo onakvo veliko okupljanje. Tradicija će se nastaviti i dalje, nastavljamo s hodanjem”, rekao je Klarić.

Istovremeno se u Zagrebu odvija i prosvjed zbog mjere roditelj-odgojitelj. Građani mogu računati na velike gužve u samom centru grada.

Veći broj prosvjednika stigao je na Trg francuske republike gdje se formirala kolona koja je krenula niz Ilicu prema Trgu bana Josipa Jelačića.

Nakon dolaska do Trga bana Josipa Jelačića, prosvjednici su se uputili prema Markovom trg, skrenuvši u Radićevu.

No ondje ih je dočekala policijska barikada koja im je prepriječila put, pritom je došlo i do sukoba s policijom zbog čega je nekoliko osoba uhićeno.

Foto: Dnevno.hr

No, prosvjednici su se na kraju ipak uspjeli probiti do Markovog trga, probivši ukupno dvije policijske blokade.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI