(VIDEO) Obama obmanuo javnost? Assange u intervjuu: ‘E-mailove nismo dobili ni od Rusije ni od bilo kojeg drugog državnog aktera’

Screenshot

Za vrijeme intervjua novinar je postavio Assangeu nekoliko puta jedno te isto pitanje - da kaže pred cijelim svijetom, je li e-mailove dobio od Rusa ili od negdje drugdje?

Voditelj američkog kanala Fox News, Sean Hannity u Londonu, u zgradi ekvadorske ambasade razgovarao je s Julianom Assangeom o jednoj ključnoj temi: Je li dobio sporne Demokratske e-mailove od Rusije ili američki predsjednik Barack Obama.

Podsjetimo, Obama uvjerava američku javnost kako je sam ruski vrh naredio hakerski napad koji je navodno utjecao na ishod američkih predsjedničkih izbora. Upravo iz ovog razloga protjerao je iz SAD-a ruske diplomate, njih 35 i doveo odnos Rusije i SAD u još opasnije stanje.

Za vrijeme intervjua novinar je postavio Assangeu nekoliko puta jedno te isto pitanje – da kaže pred cijelim svijetom, je li e-mailove dobio od Rusa ili od negdje drugdje? Assange mu je svaki put odgovorio kratko i jasno: “E-mailovi nisu nabavljeni iz Rusije niti su stigli angažmanom ijednog državnog aktera”.

Ističe kako je WikiLeaks organizacija u kojoj je integritet od iznimne važnosti te kako bi definitivno objavili i materijale o Trumpu, Putinu ili bilo kome drugome da takvi materijali dođu. “Možete li zamisliti što bi se dogodilo s našom reputacijom da nam netko pošalje takve podatke i da ih mi ne objavimo ili da čekamo do kraja izbora?”, komentirao je Assange.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI