(VIDEO) OGROMAN POŽAR U ČAKOVCU: Centar grada u dimu, a vatra je stavljena pod kontrolu! Sve je izgledalo poprilično dramatično

Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Večeras oko 19:20 sati dogodio se požar u ulici dr. Ivana Novaka bb u Čakovcu. Naime, veći požar izbio je na drvenim barakama te se proširio na susjedno poduzeće.

Gašenje je u tijeku te su Novakova ulica i Ulica Zrinsko Frankopanska zatvorene do daljnjeg. Apelira se na sudionike u prometu da ne prilaze mjestu gašenja požara javljaju  Međimurske novine.

Gori drveno skladište Čakovečkih mlinova, a na terenu su vatrogasci iz JVP Čakovec.

Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Objavljenje su i snimke vatrene buktinje iz zraka, situacija djeluje poprilično apokaliptično.



Čini se da je prema zadnjim informacijama požar je stavljen pod kontrolu.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Čakovec su za  Dnevnik.hr rekli da je požar lokaliziran te da je u tijeku dodatno gašenje požarišta. Prema prvim informacijama nema ozlijeđenih i još se ne zna uzrok požara.

Građani se također mole da da zatvore prozore zbog azbestnih ploča čije se čestice šire zrakom, prenose Međimurske novine.

Na terenu je bio i župan Međimurske županije Matija Posavec koji se sa lica mjesta uvjerio kakva je bila situacija na terenu.

“U jednom trenutku to je izgledalo dosta dramatično, ali najvažnije je da su naši vatrogasci stavili požar pod kontrolu i nema opasnosti za taj dio grada i građane. U gašenju požara sudjelovalo je 70-ak vatrogasaca. Tijekom noći i sutrašnjeg dana organizirat će se dežurstva”, rekao je župan Matija Posavec.

Dodao je također da će sutra naručiti ispitivanje zraka na mjestu požara.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI