(VIDEO) OVO JE KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU! GLAVAŠ OPASNO ZARATIO SA ŠPRAJCEM: ‘Nema mi druge, Zorane, vidimo se na sudu’

screenshot

Bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš na društvenim je mrežama najavio tužbu protiv poznatog voditelja, urednika emisije RTL Direkt Zorana Šprajca budući da ga je naljutio prilog u čijoj najavi Šprajc ovog bivšeg zastupnika naziva ratnim zločincem.

Činjenično je stanje to da je Glavaš danas formalno-pravno gledano nevin čovjek, no najavljujući prilog o njegovom novom sudskom procesu Šprajc je u svojem osebujnom stilu ustvrdio:

“Suđenje ratnom zločincu Branimiru Glavašu, koje počelo prije 17 godina danas je počelo ispočetka i kako je počelo trajat će još 17 godina. Naime, njegovi odvjetnici su zatražili i dobili odgodu kako bi se suđenje premjestilo u Osijek. O tome treba odlučiti Visoki kazneni sud kojemu je sudac Željko Horvatović koji je svojedobno i osudio Glavaša kao ratnog zločinca.


Da je Glavaš ratni zločinac potvrdio je i Vrhovni sud, ali je onda Ustavni sud, gdje sjede politički suci, iz banalnih, proceduralnih razloga tu presudu poništio i proces vratio na početak za koji se ne zna kad će početi.

Tragikomediju hrvatskog pravosuđa i hrvatskog sudstva najbolje opisuje činjenica da je jedan od Glavaševih odvjetnika njegov sin Filip, koji je na početku procesa išao u osnovnu školu”, kazao je Šprajc.Nedugo nakon Šprajcove najave Glavaš se obrušio na poznatog voditelja.

“Ako je Šprajc više puta nagrađivan novinar, pitam se kakvo nam je stanje u novinarstvu? Očito podjednako kao i u pravosuđu! U profesionalnom novinarstvu su činjenice osnovni postulat struke, to je Šprajc trebao naučiti i tako se ponašati u svom ‘profesionalnom’ radu, kao višegodišnji nagrađivan novinar.

Je li Šprajc neprofesionalan, tendenciozan ili namjerno iskrivljuje činjenice u skladu sa svojim osobnim željama i stavovima?

Nema mi druge Zorane Šprajcu, nego da prosudbu o tome donese ovo naše (kakvo, takvo je), hrvatsko pravosuđe.

Vidimo se na sudu”, poručio je Glavaš

Facebook Comments

Loading...
DIJELI