(VIDEO) Plenković i predsjednica na koncertu za 25. obljetnicu priznanja Hrvatske

Twitter

Svi izvođači će na kraju koncerta izvesti pjesmu Moja Domovina koju je, na početku Domovinskog rata, snimio Hrvatski Band Aid.

Hrvatska na današnji dan 15. siječnja obilježava 25 godina neovisnosti. Kao neovisnu državu tada su je po prvi put priznale zemlje tadašnje članice Europske unije.

Iako se u cijeloj Lijepoj Našoj slavi četvrt stoljeća neovisnosti, glavna proslava je u Zagrebu na Trgu bana Jelačića gdje se održava koncert “Moja domovina” na kojem su se okupili mnogi izvođači, uključujući Terezu Kesoviju, Dražena Žanka, Vladimira Kočiša – Zeca, Đanija Maršana, klapu Sv. Juraj i ostale.

Svi izvođači će na kraju koncerta izvesti pjesmu Moja Domovina koju je, na početku Domovinskog rata, snimio Hrvatski Band Aid.

A osim velikog broja građana koji su se natiskali ispred pozornice, pjevajući, mašući zastavama i veseleći se, pojedine i javne ličnosti su na Trgu. Svi su danas zaboravili na svakodnevne nam probleme te opušteno slave obljetnicu najdraže nam Domovine.



Tako su i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković zabilježeni među masom koja slavi neovisnost. Vlada je putem Twittera podijelila fotografiju navedenog dvojca o “druženju s građanima”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI