(VIDEO) POGLEDAJTE GDJE SU KRIJUMČARI POKUŠALI SAKRITI VIŠE OD POLA TONE KOKAINA: Policija otkrila sve detalje velike akcije u Pločama

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Jučer je PU Dubrovačko-neretvanska objavila kako je u Luci Ploče zaplijenila 500 kilograma kokaina.

Tom prigodom su danas održali konferenciju za medije na kojoj su objavili i video ove spektakularne akcije.

Vrijednost 500 milijuna kuna

“Službenici su proveli akciju na području doline Neretve gdje su pronašli gotovo 585 kilograma kokaina. Kriminalističko istraživanje nije završeno i nastavlja se u suradnji s drugim međunarodnim organizacijama, posebice s onima iz susjednih zemalja”, kazali su iz policije.

Iz policije su osim vrijednosti samog kokaina potvrdili i da nije bila namjenjena za hrvatsko tržište. “Uspostavljena je intenzivna međunarodna suradnja kao bi se razjasnile sve činjenice”, objasnili su iz policije.



Pošiljku otkrili psi

Kako su naveli, tijekom jednog pregleda su, uz pomoć pasa i drugih alata, službenici otkrili pošiljku.

Na pitanje tko je formalno primatelj pošiljke, iz policije su poručili da još ne mogu govoriti o detaljima istraživanja te da se nadaju da će o tome moći reći u idućih par dana.

Iz policije su također potvrdili i da zasad nitko nije uhićen te da kriminalističko istraživanje još traje. Rekli su i kako su dosad čekali kako bi vidjeli hoće li netko doći i preuzeti drogu. “Legalna roba je preuzeta, ilegalna nije”, rekli su iz policije.

Podsjetimo i u ožujku je policija u Pločama zaplijenila kokain u kontejneru s bananama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI