(VIDEO) Pogledajte kako je Mirjana Hrga izazvala nelagodu kod gledatelja i gošće u središnjem dnevniku RTL-a

Pinterest

Da je ovakvo pitanje postavio novinar ili novinarka koji slove kao nekakavi desničari vjerujemo da bi ga mediji razvukli na svim naslovnicama

Središnji dnevnik RTL-a u utorak navečer donio je, između ostalog, zanimljivu reportažu o Maji Fekete iz Belišća, jednoj od rijetkih žena pirotehničarki u Hrvatskoj. No, cijeli prilog zasjenilo je pomalo nespretno obraćanje voditeljice Mirjane Hrge svojoj gošći.

“Vrlo je neobično da se žena, majka, bavi ovako opasnim poslom. Kako ste se odlučili za ovo zanimanje?”, započela je Hrga razgovor. I zaista, neobično je i ne čuje se često da se žena bavi ovakvim poslom i nije problem bio u tom pitanju. Idemo dalje. Na ovo pitanje Fekete je odgovorila vrlo jednostavno:

“Puno ljudi iz Belišća u kojem živim radi ovaj posao, tako sam se i ja odlučila”.

Potom je uslijedilo pitanje koje je Hrga namjerno ili nenamjerno, ne znamo, tako loše sročila da je bilo nelagodno i neugodno slušati, bilo ženi, bilo muškarcu… Jednostavno, bilo je neprofesionalno. Htjela je možda Hrga koja inače djeluje kao “moderna”, emancipirana žena, narugati se mentalitetu zemlje u kojoj živi, ali pitanje je ispalo neugodno za slušatelje a i za gošću.

“Da, dobro, ali očekivalo bi se da žena ipak radi nešto drugo, možda nekakav posao u trgovini?”, upitala je pa dodala: “Ili, onako kako u narodu kažu, da pripada ženskoj strani. Ali u minsko polje?”.



“Pa netko bi možda izbarao trgovinu, meni je ipak bolje biti na svježem zraku”, odgovorila je kratko Fekete, pomalo, čini nam se, i sama zatečena ovim pitanjem.

Da je ovakvo pitanje postavio nekakav desničar ili desničarka vjerujemo da bi ga mediji razvukli na svim naslovnicama.

Svi oni koji su nisu imali priliku pogledati i sami procijeniti razinu neprofesionalnosti i neugode proizašle zbog tog cijeli prilog mogu pogledati OVDJE.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI