(VIDEO) PRVE POSLJEDICE POTRESA U ITALIJI: Pukotine u zidovima, evakuirana klinika Villa Igea, zaustavljen željeznički promet na jadranskoj pruzi

Izvor: Twitter

Nakon što je jak potres u srijedu ujutro zatresao središnju Italiju, a osjetio se i u Hrvatskoj, stigle su prve snimke o tome kako je sve izgledalo.

Na području Ancone prijavljene su pukotine u zidovima. Evakuirana je klinika Villa Igea, objavila je La Repubblica. Osim toga, iz predostrožnosti zaustavljen je željeznički promet na jadranskoj pruzi jer se sumnja na oštećenje tračnica.

Osim toga, zbog potresa su blokirana dizala, a krhotine su padale na sve strane.

U strahu zbog potresa, mnogi ljudi su izašli na ulice.

Podsjetimo, potres magnitude 5,7 osjetio se diljem Italije, u Rimu, Firenci, Bologni i sjevernoj Italiji. No, osjetio se i u našoj zemlji kao i u Sloveniji te Bosni i Hercegovini.Potres je potvrdila i Seizmološka služba RH.

“U 7 sati i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom u moru u blizini Riminija. Magnituda potresa iznosila je 5,7 prema Richteru. Potres se osjetio se diljem Hrvatske”, objavila je Seizmološka služba RH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI