(VIDEO) U DALMACIJI OPET GORI! Preko 40 vatrogasaca na terenu, pomažu i jake zračne snage

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Dalmaciji danas ponovno gori.

Dva Airtractora AT-802 i dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u akciji gašenja požara na u mjestu Zaton-Raslina u Šibensko-kninskoj županiji.

Još jedan helikopter Mi-8 angažiran je na požarištu Dugopolje-Kotlenica u Splitsko-dalmatinskoj županiji.


“Procijenjena opožarena površina je oko 15 hektara. Dva airtractora su još na intervenciji, a dva kanadera koja su također gasila požar su se povukli s intervencije”, doznaje se u Županijskom centru 112.

Na terenu su trenutačno 44 vatrogasca s 15 vozila, javlja Šibenik.in.Radi se o pripadnicima javnih vatrogasnih postrojbi iz Šibenika i Vodica te Dobrovoljnih vatrogasnih društava Šibenik, Zaton, Vodice, Bilice, Brodarica-Krapanj i Zablaće.

Od 21. lipnja do 13. srpnja 2021. godine, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 16 požara: osam u Šibensko-kninskoj županiji, tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tri u Zadarskoj županiji te po jednog u Primorsko-goranskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, javlja Dalmatinski portal.

Izvršeno je 18 protupožarnih izviđanja protupožarnim avionima u županijama priobalja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI