(VIDEO) Usprkos pokušaju sabotaže, narod na Markov trg povela ljutita učiteljica. Poslušajte što ima za reći!

dnevno.hr

Usprkos pokušaju sabotaže, prosvjed Sveopći narodni ustanak, najavljen za 17 sati je održan, a podržalo ga je petstotinjak građana nezadovoljnih katastrofalnom situacijom u kojoj se nalazi zemlja.

Od okupljenih na Tgru saznali smo šokantnu informaciju kako se organizator događaja, javnosti posve nepoznata udruga Antiglobalisti Hrvatske, uopće nije pojavio na prosvjedu koji organizira!  Ovakav čudan ‘propust’ pokazatelj je da su plaćeni aktivisti fiktivne organizacije Antiglobalisti Hrvatske po nečijoj zapovjedi pokušali uništiti prosvjede. To im nije pošlo za ruku jer je situaciju preuzela građanska inicijativa Za bolju Hrvatsku.

Ne znamo tko su Antiglobalisti Hrvatske, no stali smo uz njih da se udružimo protiv nepravde koja ubija ovu zemlju. Sve je trebalo početi u 12, no na trgu se pojavio iznenađujuće mali broj ljudi. Antiglobalisti se u 17 uopće nisu pojavili!Ne znam što se dogodilo, no dva puta sam se rasplakala jer se osjećam izdano. Na sreću, građani su se spontano pokrenuli i podržali prosvjed” ispričala nam je Maja, mlada aktivistkinja iz Zagorja.

Njene navode potvrdila nam je i Riječanka Jasna Vrhovac iz inicijative ‘Za bolju Hrvatsku – građanska inicijativa’.

Ivan Gašo iz antiglobalista održao je govor tu na Trgu u pola četiri i dao petama vjetra. Nestao je skupa s ostalim Antiglobalistima. Prosvjed je sabotiran. Za prosvjed u 12 imali smo mikrofone. Sada nemamo ništa. Ovo je sprdačina. Gdje su ljudi, gdje su studenti da nas podrže? pa za njih se borimo”, ljutita je Jasna.



Članice inicijative Za bolju Hrvatsku spasile su prosvjed popevši se na rasvjetni stup na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Održale su spontane, iskrene govore i zaradile spontani pljesak i podršku okupljenih građana svih dobnih skupina.

Najemotivniji govor održala je Bernarda Jug, učiteljica iz Virovitice:

Facebook Comments

Loading...
DIJELI