(VIDEO) Veleposlanik SAD-a pozvao Hrvate da se prijave za stipendije: Preporučio i sveučilišta!

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

W.Robert Kohorst, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj osobno je pozvao sve zainteresirane da iskoriste priliku i prijave se za stipendiju koja je u Americi osnovana prije čak 75 godina, Fullbright stipendiju.

U video isječku koji je objavljen na Facebook stranici Američkog veleposlanstva u Zagrebu, Kohorst je na hrvatskom jeziku pozdravio gledatelje pa objasnio što je Fullbright stipendija na svom materinjem, engleskom.

“Fulbright je prepoznao znanje kao snažan alat u internacionalnim odnosima”, kazao je te istaknuo kako u samom programu sudjeluju brojne države pa je proces prijave drugačiji, ovisno o državi iz koje kandidati dolaze.

U konačnici, pozvao je sve koji su zainteresirani, da se prijave za stipendiju za akademsku godinu 2021./2022. te da odaberu neko od američkih sveučilišta. Posebno je istaknuo Sveučilište u Michiganu, na kojem je i sam studirao.

Na natječaj se mogu prijaviti svi jer ne postoji minimalna granica prosjeka ocjena koju kandidati moraju zadovoljiti, ali važno je, stoji na stranici, da je kandidat osoba koja je dobar komunikator te da rado upoznaje druge kulture. Stoga ne čudi činjenica da je esej o samom sebi najvažniji dio prijave.



Prijavnica za doktorante nalazi se ovdje, prijavnici za stipendiju za znanstvenike i znanstvena istraživanja pristupite ovim putem.

Rok za prijavu je 11. svibanj. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI