ZEKANOVIĆ NAPRAVIO PRAVI SHOW U SABORU! Vujčiću poklonio majicu i poslao mu znakovitu poruku

Screenshot Facebook

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović najavio je guverneru HNB-a Borisu Vujčiću referendumsku inicijativu za zadržavanje kune kao valute te mu poklonio promidžbenu majicu.

Guverner je došao posjet Hrvatskom saboru povodom rasprave o Polugodišnoj informaciji HNB-a o financijskim prilikama u državi u drugoj polovici prošle godine.

Zekanović mu je prvo pročitao predloženo referendumsko pitanje:


“Poštovani guverneru, jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi, novčana jedinica RH je kuna koja se dijeli na stotinu kuna? Odluku o promjenu novčane jedinice u RH donose birači na referendumu.”

“Ovo je referendumsko pitanje za koje će se kroz koji dan početi prikupljati potpisi građana RH da bi se proveo referendum”, pojasnio je.“Molim vas da ni vi niti predsjednik Vlade Andrej Plenković ne uzimate zdravo za gotovo da će se euro uvesti, jer zadnja riječ će biti ona hrvatskih građana”, naglasio je.

Upozorio je kako hrvatski građani nisu nikada rekli svoj stav o ovoj temi.

“Ono što hrvatski građani misle najbolje govori ova majica, ‘zaštitimo hrvatsku kunu’. To je ono što hrvatski građani žele, to je ono što vi morate znati da će se dogoditi. Ovim putem, ja pozivam Vas, da shvatite ozbiljno volju građana, odnosno onoga što građani misle”, rekao je Zekanović te se odšetao do guvernerove govornice i poklonio mu promidžbenu majicu referendumske inicijative.

“Nemojte je koristiti samo kao pidžamu. Obucite je i pokušajte se osjećati onako kako se osjećaju hrvatski građani. Oni žele hrvatsku kunu”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI