VIDOVIĆ KRIŠTO JE PRELOMILA: Osnovat će svoju stranku, pridružit će joj se zaboravljena Bruna Esih?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnica Karolina Vidović Krišto će po svemu sudeći ljetnu stanku u Saboru dobro iskoristiti pa je tako ovih dana potvrdila kako uskoro kreće u osnivanje vlastite stranke, o čemu se govorilo još od početka ove godine.

Krišto je u Sabor ušla na listi Domovinskog pokreta, a sada pak tvrdi kako je osnivanje stranke logičan slijed ako želi mijenjati Hrvatsku.

“Postojeće političke stranke se s pravom od birača doživljavaju kao interesne grupacije bez jasnog političkog profila. Stoga je osnivanje nove stranke s jasnim političkim stavovima, ali i ljudima jasnog profila, društvena potreba”, rekla je Krišto prije nekoliko mjeseci najavljujući da je sve u pripremi te da je kontaktira puno ljudi.

No tim kontaktima unatoč Krišto ima vrlo jasne kriterije. Ljudi s kojima planira surađivati moraju ljubiti pravdu i mrziti nepravdu. Kako će se njena stranka zvati za sada još nije odlučeno no u igri je nekoliko intrigantnih prijedloga.

“Ozbiljno se pripremamo, jer za novom strankom postoji društvena potreba i ona ne smije sadržavati one greške na kojima su drugi u svojim, nekada i ispravnim nastojanjima, padali. Ta stranka mora vratiti povjerenje u politiku, a zajednički nazivnik svakog člana bit će – služiti napretku Domovine, a ne vlastitom probitku.



I ono što mogu najaviti, u pristupnici će biti sadržan i svojevrsni lustracijski formular koji će biti preduvjet za članstvo u toj stranci. Ta stranka se neće zalagati za jednu, a provoditi drugu politiku, kao što je slučaj s današnjom političkom strukturom.

Naprotiv, ono što bude u programskim ciljevima, to će se provoditi doslovno u djelo. I nemam nikakve dvojbe u uspjeh tog političkog projekta”, kazala je Vidović Krišto koja je još tajnovita oko suradnika i naziva stranke te osnutka na kojem se intenzivno radi.

Upućeni svjedoče kako će stranka biti suverenistička i konzervativna, na njenom će se čelu zasigurno nalaziti Krišto, a nije nemoguće da joj se pridruži i njen kolega Milan Vrkljan.

Mnogi priželjkuju suradnju između Krišto i zaboravljene Brune Esih, koja je iz javnog prostora nakon parlamentarnih izbora potpuno nestala, no za to za sada nema potvrde, navodno Esih proživljava jako teško životno razdoblje zbog bolesti jednog člana obitelji pa joj politika trenutno nije u primisli. Krišto pak sa svojom strankom sasvim sigurno može računati na potporu dijela desnog biračkog tijela, a osim toga uz nju će definitivno stati i pojedini branitelji čije simpatije uživa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI