Vidović-Krišto kao liderica desnice u Hrvatskoj? Iznijela činjenicu koja bi sve pomalo mogla iznenaditi! Evo što je po njoj glavni problem

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Tko je politički lider desnice? Sigurno se i sami to ponekad pitate u sadašnjoj političkoj konstelaciji snaga.

Na portalu Dnevno.hr provedene je anketa o tome koga od političara čitatelji smatraju liderom desnice u Hrvatskoj, rezultati su prilično zanimljivi.

Tako je prema našim čitateljima, Nikola Grmoja (MOST) na petom mjestu, Miroslav Škoro (Domovinski pokret) na četvrtom, dok je župan osječko-baranjski Ivan Anušić (HDZ) na trećem mjestu u anketi.

Zanimljivo je da su čitatelji na drugo mjesto lidera desnice u Hrvatskoj postavili Zorana Milanovića, iako je kroz svoje političko djelovanje i svjetonazore poznato kako se nalazi na drugom kraju spektra, uostalom za predsjednika ga je kandidirao SDP.

Na prvo mjesto su stavili Karolinu Vidović-Krišto, koja je upitana za komentar rezultata ankete.



Screenshot: Dnevno.hr
Samo konkretne i stvarne promjene’

No, Vidović-Krišto odlučno odbija podjelu na ljevicu i desnicu, budući smatra kako je upravo ta podjela ono što najviše šteti Hrvatskoj.

“Nema lijevo – desno. Postoji korupcija i vladavina prava. Postoji jednakost svih pred zakonom i postoji privilegiranost malih skupina pred zakonom. Najveća podvala hrvatske politike jest ta stalna podjela na lijeve i desne, dok ona zapravo uopće ne postoji. Postoji politički establišment i postoje građani koji su od tog istog establišmenta obespravljeni. I to je podjela. Ono što valja naglasiti je da je taj establišment u potpunosti blokirao institucije i zapravo je onemogućio vladavinu prava, ovladavanjem tim institucijama”, objašnjava Vidović-Krišto.

Dodaje kako njezino političko djelovanje zapravo ima jedan motiv, a taj je da dođemo do konkretnih i stvarnih promjena budući, smatra, bez njih se u Hrvatskoj ne može ništa pozitivno dogoditi.

“Ova se država neće moći razvijati dok se ne dogode korjenite i stvarne promjene. Ova podjela na lijeve i desne jest temelj problema u državi i dokaz da je ta podjela na ljevicu i desnicu izmišljotina, a da je prava podjela ova: između onih koji su u sustavu korupcije i onih koji se zalažu za vladavinu prava”, jasna je Vidović-Krišto.

Iako je, prema mišljenju naših čitatelja, Karolina Vidović-Krišto liderica desnice u Hrvatskoj, ona tako ipak ne misli i ne slaže se u potpunosti.

“Mene ne zanima uređenje nepostojećih podjela, kao što je na lijeve i na desne, mene zanima uvođenje reda i vladavine prava. Treba uvesti poštivanje zakona, da ne postoje privilegirani, da se ne rastežu zakoni prema volji onih koji drže moć u rukama. Naravno da je više obespravljenih građana, nego što je ta sitna šačica koju predvode djeca komunizma”, zaključuje Vidović-Krišto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI