VIDOVIĆ KRIŠTO OŠTRO O PRODAJI INE: ‘Djeca komunizma koja vladaju Hrvatskom misle da će im vječito prolaziti ista metoda korupcije’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto danas je u Saboru u 10.30 održala konferenciju za medije na kojoj je govorila o ‘novim dokazima o iracionalnom djelovanju Vlade u slučaju INA’.

Tvrdi da su premijer Andrej Plenković i ministri Ćorić i Marić ‘odgovorni za 340 milijuna kuna poreznih obveznika za troškove arbitraže u Ženevi’, kao i za angažiranje odvjetničke kuće Lazard za procjenu vrijednosti INA-e.

Smatra, kako je INA u ‘mađarske ruke’ pala zbog postupaka Ivice Račana, Ljube Jurčića, Stipe Mesića i Ive Sanadera‘, koji su za smiješnu cijenu prodali pola INA-e mađarskom MOL-u.


Dodaje, umjesto da se s MOL-om, kada se vidjelo da ćemo izgubiti arbitraže, postigne dogovor, premijer je inzistirao da se arbitraža nastavi. Podsjeća, ne smijemo zaboraviti tko se obogatio na privatizaciji INE, tko su bili odvjetnici i koliko su novca zaradili te koju je korist od njih imala Hrvatska.

“Nas tek čeka udarac s arbitraže iz Washingtona, gdje je moguće da Hrvatska izgubi arbitražu, a poznavatelji prilika upozoravaju da će iznos koji će Hrvatska morati u tom slučaju platiti, biti četiri i pol milijardi kuna”, kazala je Vidović Krišto.Dodaje da je INA prodana ispod cijene, da se hrvatska nafta ne prerađuje u našim rafinerijama što je dokaz da ‘vladajuće kaste rade za svoje interese i nanose ogromnu štetu hrvatskim građanima’.

Na kraju dodaje da ‘djeca komunizma koja vladaju Hrvatskom misle da će im vječito prolaziti ista metoda korupcije, koju onda putem medija i pravosuđa zataškavaju, a sve to plaćaju hrvatski građani’, no, dodaje, grdno se varaju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI