VIDOVIĆ KRIŠTO PROZVALA TOMAŠEVIĆA: ‘Njegova nesposobnost je opće poznata’; pa se dotaknula Pupovca te ga povezala sa Zagrebačkim holdingom, ali i s Plenkovićem i Ivom Sanaderom

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U Zagrebu je u tijeku drugi dan štrajka radnika Čistoće, a tim povodom nezavisna saborska zastupnica i predsjednica stranke Odgovornost i Pravednost (OIP) Karolina Vidović Krišto im je uputila riječi podrške.

Potaknuta štrajkom prozvala je aktualnog i bivšeg, sada pokojnog, gradonačelnika, pritom naglasivši kako “činjenica da je jedina osoba koja je nastradala zbog korupcije vozač Milana Bandića, govori sama za sebe”. Njezino pismo prenosimo u cijelosti:

“Štrajk radnika zagrebačke Čistoće je u potpunosti opravdan, jer su uvjeti njihovog rada nedostojni i ponižavajući.

Radnici Čistoće u teškim uvjetima rade za građane grada Zagreba, te za razliku od vodstva
Zagrebačkog holdinga, pošteno zarađuju svoju plaću.

Nesposobnost zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića je opće poznata, a sam njegov izbor i izbor njegovih dokazivo korumpiranih koalicijskih partnera SDP-a nije bila slučajnost, već strateška akcija korumpiranih medija.Nesporno je da Tomislav Tomašević nije raščistio divljačku korupciju pokojnog Milana Bandića, upravo suprotno – on je i postavljen da se ta korupcija sakrije. Činjenica, da je jedina osoba koja je nastradala zbog korupcije vozač Milana Bandića, govori sama za sebe.

Gradonačelnik Tomašević je angažiaro potpuno dubiozne ljude u vodstvo Holdinga, kao što je, primjerice, izvjesni Bajakić, čija je referenca sudjelovanje u dubioznim poslovima vlasnika Dom holdinga Darka Ostoje, te da je jamac Miloradu Pupovcu, osobi koja je sudjelovala i u Sanaderovom korumpcionaškom sustavu, i u Plenkovićevu.

Pozivam zaposlenike Čistoće da ustraju u svojim zahtjevima i zahvaljujem im na odlučnosti i zalaganju za ispravno vrednovanje rada.

Hrvatska je duboko podijeljena država. Na jednoj strani su vladajuće, nesposobne i korumpirane strukture, a s druge strane ogromna većina hrvatskih građana, poštenih, radišnih i obespravljenih.

Zato smo dužni urediti svoju Hrvatsku u funkcionalnu i pravednu europsku državu. Na tom putu smo dužni koristiti sve oblike demokratskog djelovanja, a prosvjedi jesu osnovni alat u borbi protiv neprvade i zlouporaba.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI