VIDOVIĆ KRIŠTO ŽESTOKO PORUČILA: ‘Da DORH radi svoj posao Marić odavno ne bi bio ministar!’ Bocnula je i HRT!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Karolina Vidović-Krišto prije nekoliko je dana izvijestila da je pokrenula novu inicijativu za opozivom ministra financija Zdravka Marića koju je potpisalo 34 saborska zastupnika.

Riječ je o slučaju kad je ministar Zdravko Marić boravio na jahti poduzetnika Blaža Pavičića zbog čega su ga brojni prozivali.

Više o svemu tome pojasnila je gostujući u Studiju 4 HRT-a.

Na pitanje voditelja zar ta tema sad nije ‘passe tema’ i da je sve trebalo pokrenuti još na ljeto, odgovara da su afere ministra Marića takve da on nije trebao odavno biti smijenjen, odnosno da nije smio biti ministar već mjesecima.

“Da DORH radi svoj posao on bi svim optužbama i aferama koje ga prate trebao postupati, i ne bi bilo potrebe da se uopće pokreće ovakva jedna inicijativa”, poručila je oštro Vidović-Krišto.



“Sjetimo se izjave premijera Plenkovića kad se razotkrilo da je ministar opet lagao hrvatsku javnost i Hrvatski sabor, i nakon što se saznalo da je čovjek na čijoj je jahti bio ima poslove s ministarstvom financija.

Premijer nakon svega toga kaže da je za njega ta afera okončana?

Pa koji je to predsjednik Vlade ili bilo koji drugi dužnosnik i političar da može reći da je to za njega okončano bez da se bilo koga kazni ili povede barem postupak ukoliko postoji indicije za to”? pita se Vidović Krišto.

“Ta izjava zapravo dovoljno govori o tome da sve određuje politika umjesto pravosuđa, odnosno tko je kriv, a tko nije kriv”, kazala je Vidović Krišto.

Incijativu za opoziv ministra Marića potpisali su brojni zastupnici no ne i oni iz platforme Možemo i IDS-a.

Vidović Krišto to nije htjela previše komentirati. “To nisu potpisali ni Hrvoje Zekanović ni Marijan Pavliček iz Suverenista”, istaknula je.

“Ono što je zapravo prvobitna i glavna ideja ove inicijative je da su mediji blokirani, pravosuđe je potpuno pod kontrolom i šapom vladajućih struktura, i sva ta tri stupa dirigira politika. Sve to ćemo javnosti iznijeti u saborskoj raspravi”, kazala je Vidović Krišto.

Komentirala je i izbor novog predsjednika Vrhovnog suda nakon višemjesečne trakavice koja je ponekad izlazila iz okvire, te su padale i teške riječi između premijera i predsjednika.

Izbor Radovana Dobronića smatram dobrim ukoliko bi on nešto napravio. A prvi potez koji bi trebao napraviti je sigurnosna provjera svih sudaca u njegovom Sudu, jer ona tamo dolazi u neprijateljsko okruženje, to je svima nama jasno. No on bi morao sada postaviti nove standarde počevši od samog Vrhovnog suda pa nadalje”, kaže Vidović Krišto.

Za kraj je napala i bocnula i svoju bivšu kuću HRT rekavši da ne radi svoj posao.

“Naravno da je javna televizija pozvana raditi po Zakonu i informirati javnost. Pa kada ste vidjeli da je HRT otkrio bilo koju aferu?”, pita se Vidović Krišto.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI