Vidoviti Milan: ‘Svi će se utrkivati da sjednu u Plenkovićevo krilo’!

Igor Soban/PIXSELL

Tako Bandić proriče sudbinu premijera Plenkovića i HDZ-a, a za uzvrat će njegovo ime na izborima 21. svibnja ove godine zaokružiti značajan broj HDZ-ovih glasača. Plenković ne smije zaboraviti, da je Bandić obećavao potporu i Karamarkovu HDZ-u prošle godine, a onda mu je prvi okrenuo leđa. Jer kad Miki hvali Plenkija i HDZ on (ne)misli ozbiljno

Ako je suditi po intervjuu koji je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao Večernjem listu, on je, nakon operacije kile, potpuno spreman za bitku i za osvajanje šestog gradonačelničkog mandata za redom. Njega ne zabrinjavaju ni brojne ankete u kojima 70 posto Zagrepčana želi promjene na čelu grada. Na novinarsko pitanje što misli o tim anketama Bandić u svom stilu odgovara: ‘Ovisi tko ih radi, a ja o anketama mogu reći sljedeće: netko ih naruči, netko ih plati, a netko pročita.

A ja niti ih naručujem, niti ih plaćam, a još manje čitam. Iako ja to poštujem, sve pet’, kaže Bandić. O svojim protukandidatima kaže da su kvalitetni i da su ovaj put, vjerojatno, kvalitetniji nego zadnji put. ‘Jedini cilj svima njima bio je srušiti Bandića na izborima pa su i ovi moji današnji protukandidati, a svima želim dobro, skupili svi skupa manje potpisa podrške kandidaturi nego ja. Ja sam ih na zagrebačkim ulicama skupio 67 tisuća. Mislim da je to važna poruka’, kaže prevejani Bandić.

A da bi osigurao potporu značajnog djela HDZ-a, na novinarsko pitanje misli li da će Vlada Andreja Plenkovića opstati, s obzirom na trenutačno složenu situaciju u Saboru, i hoćete li mu u tome on pomoći, Bandić odgovara: ‘Gospodin Plenković daje novi rukopis Vladi RH i ima podršku šest ruku iz kluba Stranke rada i solidarnosti,što je u ova dva mini preslagivanja dalo odlučujući obol. Kada smo uspjeli ovih dana sačuvati kvorum, poslije izbora će biti mrtva trka između onih koji sada imaju najoštriju retoriku da se utrpaju u krilo gospodinu Plenkoviću, vjerujte mi, ja imam malo iskustva, tako da neće biti problema. Najžešći kritičari čekat će pred vratima gospodina Plenkovića. Nitko nije pobjegao od vlasti. A naročito oni koji bi mandate mogli gledati samo na televiziji, a ne na novim izborima’, tvrdi Bandić. Tako vidoviti Milan proriče sudbinu premijera Plenkovića i HDZ-a, a za uzvrat će njegovo ime na izborima 21. svibnja ove godine zaokružiti značajan broj HDZ-ovih glasača. No, Plenković ne smije zaboraviti, da je Bandić obećavao potporu i Karamarkovu HDZ-u prošle godine, a onda mu je prvi okrenuo leđa. Jer kad Miki hvali Plenkija i HDZ on (ne)misli ozbiljno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI