VIGILARE NAPAO TOMAŠEVIĆA: ‘Mrzitelju nerođene djece i demokracije…’! Iz grada stigao ekspresan odgovor na prozivke

Foto: Nera Simic/Cropix

Konzervativna katolička udruga Vigilare na Facebooku je prozvala zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i gradsku upravu da su im uoči Hoda za život zabranili postavljanje zastava po gradu iako su ranije za to dobili dozvolu.

“Gradonačelnik Tomašević zabranio zastave Hoda za život”. “Premda je organizacija Hoda za život u Zagrebu već ranije imala pisano odobrenje gradskih službi za postavljanje svojih zastava na skoro 70 mjesta po gradu (kao i svake godine do sada), gradonačelnik Tomašević je preko noći odlučio i dao sebi ovlasti da odlučuje tko od Zagrepčana (od čijeg novca dobiva plaću) ima, a tko nema pravo postavljati svoje zastave.

Kreće progon Hoda.

Tomaševiću, mrzitelju nerođene djece, a i demokracije i procedura, odvjetnici kreću…

A mi ostali, vidimo se i krećemo ovu subotu 14.5. na Hod za život u Zagrebu u 11 sati ispred HNK!!!  Hodamo i za život i za nerođene, ali sada i za slobodu od ove gradske tiranije”, napisali su iz Vigilarea na Facebooku.Na ove optužne reagirali su iz Grada Zagreba  a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti.

On također daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama, te za postavljanje zastava na gradske jarbole.

Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI