VIJEST JE POMALO NEOČEKIVANA: GRAD U SRCU SLAVONIJE KOJI JE U KRIZI PROCVJETAO! Proširuju poduzetničku zonu i otvaraju nova radna mjesta!

Među deset hrvatskih gradova po broju zaposlenih nedavno su ušli Vinkovci. Podatak je to kojega je otkrio Državni zavod za statistiku, dok sama statistika kaže kako najveći broj zaposlenih na tisuću stanovnika krajem ožujka prošle godine imaju Varaždin, Čakovec, Zabok, Prelog, Sv. Nedelja, Koprivnica, Krk, Poreč, Dubrovnik, a po novome eto i Vinkovci.

Varaždin pak prednjači sa 630 zaposlenih na tisuću stanovnika, Čakovec se na drugom mjestu drži s brojkom od 571 zaposlenog, dok je na idućoj poziciji sa 525 zaposlenih Zabok, a na desetom se mjestu Vinkovci drže sa 401 zaposlenim na tisuću stanovnika.

Svoj uspjeh ovaj grad koji se postepeno budi duguje tome što su od početka godine koju je obilježila korona kriza uspjeli popuniti obje poduzetničke zone – Jošine i Zalužje, a na tome izgleda ne misle stati jer je u procesu proširenje zone Zalužje koja će umjesto postojećih 39 hektara po novom dosezati čak 188 hektara površine za prihvat novih poduzetnika, čime bi se trebala početi otvarati nova radna mjesta.

O uspjehu Vinkovaca nedavno je govorio i ondašnji pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Grada Vinkovaca Hrvoje Niče koji je uvjeren u potencijal svojega grada, a koji smatra da su to počeli primjećivati poduzetnici i ulagači.

”To dovoljno govori o potencijalima koje posjedujemo, ali koje prepoznaju i poduzetnici i investitori. Također, nakon što smo popunili i sve kapacitete u Tehnološkom parku, prošle godine u veljači otvorili smo i Poduzetnički inkubator koji je već u prvoj polovici ove godine bio popunjen te tamo sada 18 poduzetnika razvija nove inovativne proizvode, procese i usluge“, ističe Niče.



Inače je dugogodišnji vinkovački gradonačelnik HDZ-ov Ivan Bosančić koji je prvi puta na tu dužnost izabran na izborima održanima 2017. godine, a drugi mandat osvojio je u prvom krugu ovogodišnjih lokalnih izbora kada je dobio 58,97 posto glasova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI