VIJEST KOJA JE JAKO ODJEKNULA: Holding komentirao najave o otkazima, evo što su poručili o cijeloj situaciji!

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Nakon što je jako odjeknula vijest o tome da nova uprava Zagrebačkog holdinga planira otpustiti čak 750 radnika, što su obznanili sindikatima na jučerašnjem sastanku, o tome su se o tome oglasili i iz same mega-tvrtke.

Kažu da su tema sastanka bile aktivnosti koje trebaju napraviti da bi se provele promjene.

“Dosta vremena je posvećeno pitanjima i odgovorima tj. razumijevanju onog što nas očekuje u narednom periodu. Vjerujemo da u sindikatima imamo socijalnog partnera koji razumije probleme u kojima se Zagrebački holding našao te da ćemo na sastancima koji slijede ostvariti dogovore u zajedničkom interesu”, kazalu su iz Holdinga, prenosi Večernji list.


“Također, zajedno sa socijalnim partnerima, krenut će se u izradu nove sistematizacije rada, koja će biti osnova za utvrđivanje viška rukovodećih i administrativnih kadrova do manjka radnika na terenu, obzirom da postojeća situacija nije održiva. Naime, na temelju provedenih analiza poslova koje temeljem ugovora o radu obavljaju zaposlenici Zagrebačkog holdinga, utvrdili smo kako je broj zaposlenika koji obavljaju administrativne poslove 27% (kada se broju pridodaju i administrativni poslovi u tehničkim operacijama podružnica i povezanih društava, udio administrativnih zaposlenika se penje na 33%)”, kažu .

Uzimajući u obzir da poslovanje Zagrebačkog holdinga nije digitalizirano te da je struktura grupe kompleksna u smislu raznorodnih djelatnosti, utvrdili su, dodaju, da se broj administrativnih zaposlenika u središnjim funkcijama bez digitalizacije poslovanja ne može voditi prema očekivanom standardu koji iznosi do 15%, već se očekuje udio do 19%. Tek planiraju napraviti izradu programa zbrinjavanja viška zaposlenika i utvrditi popis zaposlenika kojima kompanija neće moći osigurati nastavak rada u ZGH.“Zaposlenici koji će biti utvrđeni kao tehnološki višak imat će pravo na otpremninu i otkazni rok u skladu s važećim kolektivnim ugovorom”, zaključili su iz Holdinga.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI