Vijetnam: U poplavama poginulo najmanje 37 osoba

screnshot

Pokrajina Hoa Binh, na sjeveru zemlje, najteže je pogođena olujnim kišama koje haraju od početka tjedna

Najmanje 37 osoba je smrtno stradalo u Vijetnamu, a 40 ih se smatra nestalima u poplavama i klizanju tla povezanima s nevremenom koje vlada u sjevernom i središnjem dijelu zemlje, objavila je u četvrtak vlada.

Najvažnije je skupiti snage kako bismo krenuli u potragu za nestalima”, izjavio je pomoćnik premijera Trinh Dinh Dung na televiziji iz pokrajine Hoa Binh, na sjeveru zemlje.

Stanovnici moraju biti evakuirani iz rizičnih zona”, dodao je predstavnik komunističkog režima koji se mora usporedo pripremati za dolazak tropske oluje s Filipina za nekoliko dana.

Stotine vojnika sudjelovalo je u četvrtak u operacijama spašavanja. Pokrajina Hoa Binh, na sjeveru zemlje, najteže je pogođena olujnim kišama koje haraju od početka tjedna, s 11 mrtvih i 21 nestalom osobom.

Među žrtvama je novinar državne agencije VNA, kojega je odnijela rijeka kad se zbog porasta vodostaja srušio most u srijedu.Najmanje 18 osoba utopilo se u noći sa srijede na četvrtak u pokrajini Hoa Binh. Petnaest njih još se uvijek smatra nestalima.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI