VILA NA DEDINJU, HELIKOPTERI, IMANJA, KUĆE I STANOVI! Od jednog podatka o Dodikovoj imovini će vam se zavrtjeti u glavi

screenshot

Danima se na hrvatskoj javnoj sceni raspravlja o Miloradu Pupovcu koji je na poziv svojeg imenjaka Dodika boravio u Banja Luci gdje se obilježavao neustavni Dan Republike Srpske, na kojem je Dodik još jednom po tko zna koji puta ponavljao teze o svojoj viziji Bosne i Hercegovine, potencirajući separatističke teze. Burno je na to reagirala Europska komisija zaustavivši isplatu 125 milijuna eura koje su entiteti u BIH trebali dobiti kao pomoć za oporavak od posljedica pandemije. Ta odluka stigla je nedugo nakon što je iz Bruxellesa poslano upozorenje da bi sankcije mogle biti odgovor na secesionističku politiku vlasti RS-a.

Naime, Europska komisija i vlasti BIH u prosincu 2020. godine potpisale su sporazum o paketu pomoći teškom 250 milijuna eura namijenjenom Federaciji BiH, RS-u i distriktu Brčko. Polovina toga iznosa isplaćena je prošle godine, a preostali dio trebao je biti prebačen na BIH račune tijekom prvog mjeseca ove godine. To se međutim nije dogodilo, apitanje je kada će i hoće li uopće taj novac biti isplaćen. Predstavnici Delegacije EU u Bosni i Hercegovini za Nezavisne novine objasnili su kako je isplata drugog dijela paketa pomoći suspendirana zbog kriterija u uvjetovanosti te pomoći poduzimanjem mjera na planu ekonomskog upravljanja i izgradnje institucija, stabilnosti financijskog sektora, transparentnosti te borbe protiv korupcije i funkcionalnijeg tržišta rada.

Glasnogovornik EK Peter Stano potvrdio je da bi zaoštravanje političke krize u BIH rezultirano destruktivnim postupcima vlasti RS-a usmjerenim na izdvajanje tog entiteta iz ustavno-pravnog poretka BIH moglo motivirati EU da posegne za kaznenim mjerama protiv odgovornih. Europske sankcije po svemu sudeći ne brinu previše Dodika koji je u BiH ionako na glasu kao ruski igrač, na glasu je Dodik i kao jedan od najimućnijih političara u susjednoj zemlji, a on sam pobrinuo se za taj status i za te glasine radi svojeg luksuznog stila života. Dodik je zaljubljenik u raskoš, s obitelji živi na luksuznom imanju u rodnim Laktašima. Kada boravi u Beogradu tada odsjeda u vlastitoj vili na Dedinju koja se prostire na 400 m2, a koju je po svemu sudeći kupio gotovinom. Baš se o tih navodnih skoro milijun eura uvelike progovaralo po medijima pa se pisalo kako je Dodik naknadno tu transakciju pokrio suspektnim kreditom.

 

Uz to što u Zagreb dolazi kako bi posjetio predsjednika Milanovića, Dodik u našoj zemlji rado ljetuje na Brijunima, a kada radi onda posao obavlja u uredu vrijednom više od sto milijuna eura koji je smješten u središtu Banja Luke. Ne predstavljaju za prvog čovjeka RS-a problem dalja putovanja, na njih putuje manjim zrakoplovom Cessnom, dok na bliže relacije odlazi službenim helikopterom, vlasnik je dodatnog imanja u okolici Prijedora gdje je smješteno umjetno jezero s ribnjakom. Kompletna je Dodikova obitelj dobro situirana, a to pored sina i kćeri podrazumijeva i njegova brata. Šuška se kako Dodik imanje ima i na Cipru. Nedavno se u domaćim medijima izvještavalo o Dodikovom sinu Igoru kojega se povezivalo s novom reginalnom Una TV.



Mladi Dodik medijske stupce u susjednoj BiH punio je zbog raskošnog stila života, ali i pozamašne imovine pa je tako primjera radi samo njegova tvrtka Fruit Eco koja se bavi uzgojem voća u jednoj godini uprihodila gotovo dva milijuna KM. Niz je profitabilnih kompanija koje se povezuju s Dodikovim sinom, a solidno živi i njegova jedinica Gorica, koja nerijetko u javnim nastupima ustaje u očevu obranu. Formalno prema imovinskom kartonu odnosno njihovoj imovinskoj kartici,Milorad Dodik u BiH posjeduje stan vrijedan 80.000 KM, kao i dvije kuće. Prva kuća koja se nalazi u BiH procijenjena je na 300.000 KM, dok se njegova druga kuća u Srbiji procijenjuje na 1,7 milijuna KM uz to pšosjeduje i automobil vrijedam 10.000 KM čija marka nije poznata. U Novoj banci na dva računa posjeduje skoro 60.0000 KM. Njegova supruga ostvaruje prihode od 45.000 KM, posjeduje zemljište vrijedno 89.000 KM, ali i poslovni prostor procijenjen na 100.000 KM, uz to vozi Peugeot 3008 vrijedan 40.000 KM, a a bavi se i dionicama u Banji Laktaši kojih ima u vrijednosti 505 KM.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI