VILI BEROŠ NA DAN NARCISA: Smrtnost od raka dojke je u padu za 25 posto

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš u subotu je progovorio o smrtnosti od raka dojke. Kazao je kako je u padu za 25 posto, a to je rezultat odaziva na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke.

“To ohrabruje i pokazuje smisao odaziva na Nacionalni program koji se provodi u kontinuitetu i tijekom epidemije te upravo ulazi u sedmi ciklus poziva žena na mamografski pregled. Nije nova paradigma, ali je valja iznova vratiti u središte djelovanja i osvještavanja javnosti”,  kazao je

“Cilj je povećati 60 posto odaziva na Nacionalni program ne samo zbog bolje statistike u liječenju i smrtnosti od raka dojke već zbog činjenice da iza svake od tih brojki stoji život  koji se možda mogao spasiti. Uz redovno odvijanje Nacionalnog programa, savjetovanja i terapije, u proceduru je upućen i Akcijski plan za borbu protiv raka za iduće trogodišnje razdoblje”, dodao je.

Naglasio je i kako je to prvi korak u implementaciji Nacionalnog plana borbe protiv raka što pokazuje da nije samo lista lijepih želja već realan plan.

Inače, rak dojke najčešći je uzrok smrti u većini zemalja svijeta, dok se u Hrvatskoj nalazi na trećem mjestu, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI