VILI BEROŠ NEGIRA BILO KAKVE PROBLEME! ‘Nije istina da aplikacija Cijepi se ne funkcionira’: Ministar progovorio i o reformi zdravstva

Ministar zdravstva Vili Beroš u nedjelju je u Zadru dao izjavu za medije prilikom čega se osvrnuo na probleme u vezi platforme Cijepise koja je državni proračun koštala milijune kuna. Koliko je poznao, aplikacija uglavnom ne radi i iznimno je malen broj onih koji su se uspjeli prijaviti preko te platforme. To je pokrenulo veliku lavinu nezadovoljstva i poziva Berošu da da ostavku a oporba će u Saboru pokrenuti postupak za njegov opoziv.

Međutim, Beroš negira da aplikacija koju je napravio njegov poznanik navodno s vrlo malo ulaganja ne funkcionira.

”Nije istina da platforma ne funkcionira. Možda ne funkcionira onako kako smo željeli, ali radi dovoljno da zadovolji izazove cijepljenja. Čitam da je došlo i do kraha cijepljenja. To nije točno. Podižemo broj procijepljenih u jednom danu”, poručio je.

Reformu više ne možemo odgađati

Smatra da je reforma zdravstva bolna točka i da je o tome teško pričati, ali da je to nešto što kao društvo ipak moramo učiniti.

”Vrijeme je za promjene i ne možemo ih više odgađati. Već pet-šest mjeseci se u Ministarstvu zdravstva slaže plan reformi, one su sada na međuresornom usuglašavanju”, otkrio je.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI