VILI BEROŠ SUOSJEĆA: ‘Svakodnevno smo na raspolaganju našim pacijentima u ostvarenju njihovih prava’

Foto: Željko Puhovski/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš u utorak je priopćenjem iskazao suosjećanje prema Mireli Čavajdi te je prokomentirao taj slučaj.

“Kao čovjek, liječnik i roditelj duboko suosjećam s gospođom Čavajdom u ovom, za nju iznimno teškom, životnom razdoblju”, kazao je Beroš.

“Kao ministar zdravstva, na usluzi sam našim građanima. Cijela zdravstvena administracija, kojoj sam na čelu, ali i osobno, svakodnevno smo na raspolaganju našim pacijentima u ostvarenju njihovih prava na kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu skrb, u skladu sa stručnim procjenama liječnika i u okviru zakonskih odredbi”, nastavlja ministar zdravstva.

“U slučaju sumnje na neodgovarajuće postupanje, činimo sve kako bismo ga detektirali, sankcionirali i u najvećoj mogućoj mjeri prevenirali. I u aktualnom slučaju pacijentice, očekujem od zdravstvene inspekcije da žurno utvrdi činjenično stanje, a od struke da odredi daljnje postupanje”, dodao je u priopćenju.

“Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva u postupku je obavljanja nadzora nad zakonitošću postupanja u Kliničkoj bolnici ‘Sveti duh’ kao i u drugim zdravstvenim ustanovama koje su primile zahtjev pacijentice, a rezultate nadzora očekujem u što kraćem mogućem roku.Također ću, u okvirima svojih nadležnosti i nadalje zahtijevati, da se u svim našim zdravstvenim ustanovama dosljedno poštuju zakonske odredbe koje reguliraju prava pacijenata i pravila postupanja o kojima su sve zdravstvene ustanove obaviještene

“Sve one koji emotivno proživljavaju ovu delikatnu situaciju podržavam u iskazivanju empatije, no apeliram da to čine na konstruktivan i dostojanstven način u što je moguće mirnijoj atmosferi”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI