Vinka i Mirko Cetinski oslobođeni svih optužbi!

Dusko Marusic/PIXSELL

Vijeće riječkog Županijskog suda kojim je predsjedala sutkinja Ika Šarić sve optužene je oslobodilo optužbi zbog nedostatka dokaza

Supružnici Vinka i Mirko Cetinski na Županijskom sudu u Rijeci oslobođeni su svih optužbi za krivotvorenje isprava te poticanja poreznika na zlouporabu položaja.

Naime, USKOK je teretio porezne inspektore Mirjanu Grijak i Silva Jelenčića da su od 29. kolovoza 2011. do 12. srpnja 2013. u Rijeci i Rovinju, na traženje supružnika Cetinski, tijekom nadzora koji su bili dužni provesti sukladno Zakonu o porezu na dohodak, prihvatili neistinite izjave te nevjerodostojne i krivotvorene isprave o zakonitosti stjecanja imovine i izvorima prihoda koje su im Mirko i Vinka Cetinski tijekom nadzora predavali.

Teretilo ih se prema optužnici da su na temelju oporuka, darovnice i potvrda, kao zakonite prihode Mirka i Vinke Cetinski prihvatili iznose od ukupno 2,230.000 eura, 1,055.000 američkih dolara i 460.000 njemačkih maraka.


Vijeće riječkog Županijskog suda kojim je predsjedala sutkinja Ika Šarić sve optužene je oslobodilo optužbi zbog nedostatka dokaza.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI