VIŠE OD 200 VATROGASACA SE BORILO S VATRENOM STIHIJOM: Požar na Žitnjaku oko ponoći stavljen pod kontrolu

Foto: Zeljko Puhovski/Cropix

Požar većih razmjera planuo je u srijedu navečer na području zagrebačkoga Žitnjaka, u Ulici Kanalski put, u dvorištu jedne tvrtke, gdje je plamen zahvatio drvene palete. Požar je, velikim naporima, vatrogasaca stavljen pod kontrolu  i lokaliziran negdje oko ponoći.

Vatra se rasplamsala i zahvatila skladište u kojem se nalaze kartoni za parkiranje, a na teren je stiglo 16 vozila i 57 vatrogasaca iz četiri vatrogasne postaje i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Dolaskom na intervenciju, vatrogasci su zatražili dodatnu pomoć jer se požar od skladišta paleta počeo širiti na zgradu i pogon. Čini se da na kraju ipak nije ozlijeđen radnik jer naime  Večernji list doznao je da je riječ o osobi koja je pala s bicikla dok je prolazila pokraj mjesta intervencije. Vatra  srećom nije prijetila kućama.

Građani i stanari okolnih kuća su premorenim vatrogascima nosili vodu i hranu. Uzrok požara još  se ne zna.

Vatrogasci su se na Facebooku oglasili o požaru koji je u srijedu navečer planuo na području zagrebačkog Žitnjaka.“Požar skladišta na Žitnjaku je tijekom noći lokaliziran. Požarom je zahvaćeno otprilike 70 x 70 m2 hale sa drvenim paletama i drugom uglavnom kartonskom ambalažu.

Trenutno su na terenu ostale još dvije postaje koje vrše dogašivanje.

Ukupno je kroz cijelu noć, zajedno s zamjenama, na intervenciji sudjelovalo čak 54 vozila sa 200 vatrogasaca (profesionalnih i dobrovoljnih, vatrogasaca INE i djelatnika Grada Zagreba) koji u u vrlo teškim uvjetima spasili ostatak hale i pogon tvrtke.

Osoba za koju je bilo javljeno da je ozlijeđena stradala je u prometu u blizini požara (pad s bicikla).

Osim ovoga, skoro pa istovremeno imali smo i par intervencija (manjih požara objekata) a i sad je u tijeku požar u ugostiteljskom objektu, objavili su vatrogasci na Facebooku.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI