Visković Pernaru: “Želim ti da te još dugo straža iznosi iz sabornice!”

screenshot HRT

Pznati hrvatski književni kritičar, esejist i leksikograf Velimir Visković, kaže kako mu je Ivan Pernar, saborski zastupnik koji je napustio Živi zid, na neki način simpatičan.

Pojašnjenje je Visković dao na Facebooku, gdje piše:

“Meni je Ivan Pernar na neki način simpatičan. Možda i zato što poznajem njegovu mamu, divnu ženu i liječnicu, koja je liječila moju majku. Naravno, nikad mu ne bih dao u ruke bilo kakvu konkretnu vlast, da nečim upravlja, ili da me liječi golemim količinama C vitamina. Ali on ima onu bezazlenu drskost djeteta koje je povikalo “Car je gol”, on doista ponekad kaže u Saboru stvari koje se nitko od ozbiljnih stranačkih klimoglavaca ne usuđuje reći.

E, sad, on osniva stranku, i nazvat će je po sebi. Hm, nešto ko Milan Bandić 365. To mi je kod Bandića smiješno, jer on pretendira na ozbiljnost i velevažnost, ali ne predviđa legitimnu demokratsku mogućnost da unutar stranke prevagne neka druga struja, recimo vođena umnim profesorom S. P. Novakom (hoće li se stranka tad preimenovati u S. P. N. 365?).
Kod Pernar nema tih dilema, on sam je stranka, tko hoće neka ga slijedi. Nema programa, niti je potreban, program su promjenljiva emocionalna stanja Ivana Pernara.

E, pa sretno ti Ivane; i smo pazi da se ne udebljaš, želim ti da te još dugo straža iznosi iz sabornice!Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI