VJEROVALI ILI NE! TOMAŠEVIĆEVI RODITELJI HDZ-ovi DONATORI: Stranku su pomagali u mandatu Tomislava Karamarka!

Photo: Borna FiliPIXSELL

Ako je vjerovati anketama kandidat platforme Možemo Tomislav Tomašević gotovo sigurno ulazi u drugi krug zagrebačkih lokalnih izbora, nakon čega bi po svemu sudeći trebao postati nasljednik pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Upravo radi toga Tomašević sve više intrigira domaću javnost, ali i predstavnike medija, a posebno je intrigantan dio njegove biografije onaj koji se odnosi na njegovu obitelj. Naime, premda je Tomašević poznat kao aktivist i ljevičar, on zapravo dolazi iz obitelji hrvatskog branitelja Smiljana Tomaševića, zaprešićkog gradskog vijećnika koji svoja konzervativna načela nikada nije krio.

Teško se može sakriti podatak o tome kako je Tomaševićev stric Ivo najbliži suradnik kardinala Vinka Puljića, a on sam u više je navrata tvrdio kako s ocem Smiljanom kada je o politici riječ teško pronalazi zajednički jezik. Ni to nije ništa neobično budući da se Tomaševića starijeg deklarira kao pravaša i desničara koji se politički gradio u HSP AS, naveden je i kao jedan od osnivača Projekta Domovina Željke Markić, dok je ove godine podržao kandidate Domovinskog pokreta Miroslava Škore u Zaprešiću.


Neobičan politički spoj

 

Zanimljivo, ime Tomaševićevih roditelja spominje se i na listi HDZ-ovih donatora iz vremena kada je strankom rukovodio Tomislav Karamarko. Na popisu stranačkih donatora iz 2013-te godine navedeno je ime Ivanke i Smiljana Tomaševića, a i jedan i drugi HDZ-u su u to doba donirali po 5.000 kuna. Zajednički su dakle Tomaševići Karamarkovu stranku potpomogli s 10 tisuća kuna pa je njihovo ime uredno navedeno na popisu od 500-tinjak donatora, a prema tim podacima Tomaševićevi su roditelji HDZ- donirali 17. svibnja te 2013. godine.Dakako, Tomašević s time ne mora imati nikakve veze jer se sam u više navrata ograđivao od političkih načela svojega oca, koji uostalom i na ovim lokalnim izborima stoji u konkurentskom bloku. Neobičan politički spoj u očito netipičnoj obitelji aktivista koji je dogurao do saborskih klupa iz kojih planira ovladati hrvatskom metropolom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI