VJETAR PONOVNO RAZBUKTAO POŽAR KOD TROGIRA: ‘Za 40 sekundi požar prešao dva kilometra!’, stigle dodatne snage iz cijele Dalmacije

Nakon što su probdjeli čitavu noć gaseći požar kod Segeta Gornjeg, u trogirskom zaleđu, vatrogasci nastavljaju gasiti požar koji se ponovno razbuktao. Do ponoći je izgorjelo oko 550 hektara pretežito niskog raslinja i nešto borove šume, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je zapovijed za angažiranjem dodatnih vatrogasnih snaga kao pomoć u gašenju požara kod Segeta Gornjeg i Planog.

Aktivirane su Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik, JVP Šibenik te JVP Benkovac i Zadar kao i vatrogasne organizacije s područja Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

U popodnevnim satima došlo je do aktivacije požarišta na području Segeta Gornjeg i Planoga. Sve snage na terenu su upućene kako bi zaustavile širenje požara. Iz zraka djeluju 2 kanadera i 2 air traktora, a zbog gašenja požara zatvorena je cesta Plano-Prgomet.

“Uslijed jakog vjetra požar se ponovno rasplamsao na jugoistočnoj strani. Raslinje je jako suho i u kratkom vremenu došlo je do širenja požara, ali srećom objekti nisu ugroženi. Trenutno je angažirano 112 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Jak vjetar rasplamsava vatru

U popodnevnim satima došlo je do aktivacije požarišta na području Segeta Gornjeg i Planoga. Sve snage na terenu su upućene kako bi zaustavile širenje požara. Iz zraka djeluju dva kanadera i dva Air Tractora, a zbog gašenja požara zatvorena je cesta Plano-Prgomet.



“Uslijed jakog vjetra požar se ponovno rasplamsao na jugoistočnoj strani. Raslinje je jako suho i u kratkom vremenu došlo je do širenja požara, ali srećom objekti nisu ugroženi. Trenutno je angažirano 112 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Zbog vremenskih prilika koje pogoduju širenju požara, molimo sve građane na dodatan oprez, a ukoliko vidite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193 ili Centar 112.

“Požar kod Segeta Gornjeg ponovno se aktivirao”, rekao je za N1 Joško Grančić iz Hrvatske vatrogasne zajednice u Divuljama.

“Požar pored Segeta se ponovno aktivirao na svom istočnom dijelu. Ponovno su angažirane zračne snage i uskoro očekujemo njihov dolazak na požarište”, rekao je Grančić.

Trenutačno se na terenu nalaze 124 vatrogasca i 25 vojnika s 34 vozila, te 25 vojnika, a na požarište su upućena i dva kanadera.

Županijska cesta Plano-Prgomet je zatvorena za promet.

“Poštovani, izvještavamo Vas kako je županijska cesta ŽC 6091 (Plano-Prgomet) zatvorena za promet zbog gašenja požara. Promet se preusmjerava obilazno”, izvijestila je policija.

Jedan je vatrogasac lakše ozlijeđen, a riječ je o ozljedi ruke, potvrdio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI