VLADA ODLUČILA: Ima novosti oko razvojnog projekta u Kuparima! Ministar Paladina zbog sukoba interesa nije odlučivao

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Ministar Ivan Paladina izuzeo se od sudjelovanja u odlučivanju o pokretanju postupka za realizaciju turističkog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka kojom se utvrđuje sastav Povjerenstva za ocjenu prijava za taj projekt, priopćila je Vlada sa zatvorenog dijela sjednice.

“Donesena je Odluka o izmjeni Odluke o pokretanju postupka za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, kojom se utvrđuje sastav Povjerenstva za ocjenu prijava po objavljenom pozivu za iskazivanje interesa kao i praćenje daljnje procedure realizacije turističkog razvojnog projekta Kupari I”, stoji u priopćenju.

“Predsjednikom Povjerenstva imenovan je Oleg Butković, a članovima Nikolina Brnjac, Josip Bilaver, Sanja Bošnjak, Tonči Glavina, Ivana Penić i Silvio Nardelli. Prilikom glasovanja o ovoj točki ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina je u skladu s člankom 9. Zakona o sprečavanju sukoba interesa deklarirao potencijalni sukob interesa te se izuzeo od sudjelovanja u donošenju odluke”, nastavlja se.

Osim toga, iz Vlade navode kako je Goran Štefanić imenovan zamjenikom stalne predstavnice RH pri Europskoj uniji i pri Europskoj zajednici za atomsku energiju, sa sjedištem u Bruxellesu, i predstavnikom Vlade RH u Odboru stalnih predstavnika vlada država članica pri Europskoj uniji u sastavu zamjenika stalnih predstavnika, na razdoblje od jedne godine, jer mu ističe dosadašnji mandat 1. srpnja 2022.

“Dr.sc. Ljiljana Blažević razriješena je dužnosti predsjednice Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara te je imenovana ovlaštenicom za obavljanje poslova predsjednika Fonda, do imenovanja predsjednika na temelju provedenog javnog natječaja, a najduže do godinu dana.Donesen je Zaključak kojim se Glavnoj skupštini društva INA – Industrija nafte d.d. predlaže izbor Damira Mikuljana, dr.sc. Branimira Škurle i Ive Ivančića za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im mandat ističe 17. lipnja 2022. Istovremeno se predlaže izbor Damira Mikuljana za predsjednika Nadzornog odbora društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci.

Na osobni zahtjev razriješena je zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade Tena Mišetić, a novim je zamjenikom predstojnika Ureda imenovan Tomislav Leko”, priopćila je Vlada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI