VLADA POTVRDILA MARIĆEVU OSTAVKU: Glasnogovornik Milić: ‘Premijer će predstaviti Primorca kao kandidata za novog ministra’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je u utorak navečer objavljeno da je Zdravko Marić podnio ostavku na mjesto ministra financija, stiglo je i službeno priopćenje iz Vlade.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić komentirao je ostavku ministra Marića, a njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

“Točno je da Zdravko Marić na vlastitu inicijativu odlazi s mjesta potpredsjednika Vlade i ministra financija.

Predsjednik Vlade izvijestit će o odlasku Marića članove Vlade sutra na užem kabinetu (9h) i članove parlamentarne većine (12h).

Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u Vladi u proteklih šest godina.Vlada će nastaviti kao i dosad raditi na rješavanju svih izazova s kojima smo u krizi suočeni, štiteći hrvatske građane i gospodarstvo.

Već sutra predsjednik Vlade parlamentarnoj većini predstavit će Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija, a zastupnicima u Hrvatskom saboru već tijekom idućeg tjedna.

Marko Primorac (1984.) profesor je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, čije je područje ekpertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija”, napisao je Milić u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI