VLADA PREDLOŽILA NOVE ČLANOVE NO INA-e: Evo tko su oni, a obnašat će tu dužnost najduže na vrijeme od šest mjeseci

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Vlada je u ponedjeljak održala i zatvoreni dio sjednice na kojem je donesen Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA-e imenovanje Miroslava Skalickog, dr.sc. Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva. Oni bi te dužnosti trebali obnašati do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, piše u priopćenju Vlade.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je rekao kako je pozvao na odgovornost odnosno ostavke cijelu upravu INA-e, uključujući i hrvatske članove, te kako će se naći rješenje njihova odlaska bez visokih otpremnina.

“Mađarska strana je dobro razumjela jasnoću naše poruke, a isto očekujemo i od hrvatskih članova uprave”, istaknuo je.

Naglasio je kako je afera pronevjere u trgovanju INA-ninim plinom napravila veliku reputacijsku štetu toj kompaniji i državi te kako je zgrožen da se nitko od hrvatskih članova uprave Ine nije ni oglasio u zadnja četiri tjedna.

“Za mene je to diskvalifikatorni element, i oni će biti razriješeni”, rekao je Plenković.



Istaknuo je kako postoji rješenje za to da oni ne dobiju otpremninu i da će se više od tome znati nakon sjednice Nadzornog odbora INA-e koja je zakazana za srijedu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI