Vlada raspravlja o autorskim pravima, izmjenama zakona o obrazovanju

Patrik Macek/PIXSELL

Bit će riječi i o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi

Na početku Vladine sjednice premijer Andrej Plenković najavio je da će 15. siječnja dan međunarodnog priznanja Hrvatske biti obilježen koncertom u dvorani Lisinski, u Saboru i na drugim lokacijama. Kazao je i kako mu je drago što se predsjednica vratila s putovanja u SAD.

Potom je ministar obrazovanja Pavo Barišić pojasnio izmjene i dopune Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (EU). Zakonom se ispunjavaju obveze direktive 2014/26 o ostvarivanju autorskih prava, naveo je, koji se tiču i korištenja glazbenih djela na internetu.

Barišić je predstavio i izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, koje se odnose na pravilnik sukladno kojemu se utvrđuje ostvaruje li učenik pravo na stručnog komunikacijskog posrednika, odnosno pomoćnika u nastavi. Ravnatelji srednjih i osnovnih škola više neće morati imati licencu za ravnatelja, ali ostaje potreba utvrđivanja licence za rad u obrazovnim ustanovama.


 

Vlada RH na otvorenom dijelu sjednice danas će raspravit o nekoliko zakonskih prijedloga među kojima su i izmjene i dopune Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (EU).



Bit će riječi i o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, prijedlogu zakona o provedbi uredbe Europskog parlamenta i Vijeća od 29. travnja 2015. o praćenju emisija ugljikova dioksida iz pomorskog prometa.

Vlada će razmotriti i prijedlog akcijskog plana za smanjenje identificiranih rizika od pranja novca i financiranja terorizma u Hrvatskoj, te prijedlog odluke o davanju suglasnosti Zračnoj luci Dubrovnik za zaduženje kod Europske investicijske banke radi financiranja projekta Razvoj zračne luke Dubrovnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI