Vlada Srbije donijela odluku kojem ministru neće biti dopušten dolazak u Srbiju

Srdjan Ilic/PIXSELL

Vlada Srbije donijela je odluku što će biti protumjera zbog hrvatskog proglašavanja srbijanskog ministra Aleksandra Vulina personom non grata na hrvatskom teritoriju nakon njegovih spornih izjava.

Odlučeno je kako će hrvatski ministar obrane Damir Krstičević biti proglašen personom non grata na srbijanskom teritoriju te kako do daljnjega nije dobrodošao u Srbiji.

Povom odluke Vlada Srbije objavila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

‘Mjere reciprociteta Vlada Srbije donijela je kao odgovor na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske o zabrani ulaska ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu.

Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusjedske suradnje i poštovanju osnovnih europskih vrijednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi.



Vlada Republike Srbije ostaje opredijeljena izgradnji dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprinijeti narušavanju odnosa sa susjedima. Također, Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regiji i poštovanju europskih načela i vrijednosti, u interesu svih građana Srbije i regije’, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio u ponedjeljak da će službeni Beograd uzvratiti recipročnim mjerama na odluku hrvatskih vlasti.

‘Ta reakcija je bila ishitrena i nervozna i ne razumijem je, da budem iskren. Srbija će, kao suverena i nezavisna zemlja sasvim sigurno reagirati recipročnim mjerama. A kakvim mjerama, pretpostavljam da će odluku donijeti Vlada Srbije na svojoj sjednici u četvrtak’, rekao je Vučić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI