VLAK PROVOKACIJE PONOVNO NA TRAČNICAMA: Ideja je da i ‘drugi dijelovi Srbije vide vlak s natpisom Kosovo je Srbija’

Srdjan Ilic/PIXSELL

Vlak sa spornim natpisom 'Kosovo je Srbija' ponovno kreće na put

Tematski ukrašeni specijalni vlak koji idejno potpisuje grafički dizajner Andrej Vasiljević, a na kojem na 21 jeziku piše “Kosovo je Srbija” i čija je unutrašnjost ukrašena motivima kulturno-povijesne baštine Kosova i Metohije, od srijede ide na novu vožnju – prometovat će svakodnevno od Niša do Merdara, administrativne linije s Kosovom.

Plan je isprva bio taj da ovaj vlak redovito prometuje na relaciji Beograd – Kosovska Mitrovica, ali nije uspio završiti prvu vožnju. Ovaj je “srpski voz” 14. siječnja zaustavljen u Raški zbog prijetnje da je pruga minirana, tj. s obzirom na to da su specijalne jedinice kosovske policije ROSU opkolile tračnice.

“Srbija voz” je priopći da će vlak iz Niša za Merdare polaziti u 03:55, iz Merdara za Prokuplje u 8:05, a iz Prokuplja za Merdare u 10:45, dok će iz Merdara za Niš polazak biti u 13:20 sati, pišu srpski mediji.

Nadalje navode da će građani i tog dijela Srbije biti u prilici voziti se i vidjeti “tematski ukrašeni vlak s motivima srpske kulturne baštine s Kosova i Metohije”.

>>> SRBI KUHAJU NOVE PROBLEME: Poslali Albancima vlak na kojem piše ‘Kosovo je Srbija’, a sada spominju ‘nove krvave sukobe širokih razmjera’



>>> Vučić o vlaku: ‘Spriječio sam rat na sjeveru Kosova, bilo bi mrtvih na svim stranama’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI