Vlasnik vjetroelektrane se obrušio na Hrvatske šume i Most: ‘Nisam plaćao mito, nego reket’

Screenshot

Za Večernji list oglasio se i i najspominjaniji poduzetnik ovih dana, Milenko Bašić iz Posušja, vlasnik tvrtke C.E.M.P., drugookrivljeni u slučaju “Vjetroelektrane”.

Kako se Bašić nalazi u BiH, trenutno je nedostupan hrvatkom pravosuđu te je izbjegao uhićenje, no potvrdio je kontakte s našom policijom.

“Istina je da su mene osobno kontaktirali iz policije te obavijestili da imaju nalog za pretragu prostorija u kojima boravim u Zagrebu. To sam odmah i bez problema prihvatio jer nijedan postupak od početka projekta gradnje vjetroelektrane nije bio nezakonit”, tvrdi.

Poznanstvo s Josipom Rimac, dakako, nije negirao, no odbio je tezu o mitu.

Da, poznajem Josipu Rimac još od kada je bila gradonačelnica Knina u kojem se naša investicija razvijala. S njom smo surađivali, kao i s načelnicima ostalih općina u kojima se nalazi naš vjetropark, jer su te općine bile vrlo zainteresirane da se investicija uspješno realizira zbog toga što se od svakog proizvedenog kilovatsata lokalnoj zajednici uplaćuje 1 lipa. To znači da će Grad Knin i Općina Ervenik od C.E.M.P.-a godišnje imati oko 4,6 milijuna kuna prihoda.”



Kaže, cu cijeloj priči oni nisu davali mito, već su morali plaćati reket. Posebno se okomio na Hrvatske šume i bivšeg ministra Slavena Dobrovića, odnosno Most.

“Siguran sam da će se iz snimljenih materijala jasno vidjeti što smo sve prolazili s birokracijom koja nas je ucjenjivala. Tada će biti jasno da smo mi tu oštećena strana jer nismo plaćali reket koji je od nas tražen.”

“Već sam ranije spominjao da je predstavnik Mosta, opcije koja je tada bila na čelu Ministarstva okoliša i energetike, tražio od nas najprije 8 milijuna eura, a kasnije 5 milijuna eura pozajmice za osnivanje njihove Etične banke. Što se tiče Ćorića, on je samo ispravio grešku Mostova ministra Dobrovića te omogućio da se radi s novom tehnologijom koja ima bitno manji utjecaj na okoliš.”

Cijeli intervju možete pročitati na ovom linku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI