VOĐA BIVŠIH SDP-OVACA: Pokazat ćemo tko je dostojan nositi inicijativu na lijevom spektru politike

Screenshot Dnevnik Nove TV

Vođa ostraciranih i šef novog saborskog kluba socijaldemokrata Domagoj Hajduković, komentirao je o raskol SDP-a iz kojeg je izbačeno sedam članova.

Hajduković koji nije morao otići iz Grbinovog SDP-a te je član i Predsjedništva, objašnjava zašto je otišao s pobunjenim članovima stranke.

“Zato što to više nije SDP u koji sam ušao prije 22 godine”, rekao je Hajduković u Dnevniku Nove TV.

Dodaje kako je stranka sada suprotnost progresivnoj stranci kakva je bila prije i da je počela postavljati nedemokratske standarde.

Objašnjava i što je prema njemu u SDP-u pošlo po krivom.



“Apsolutno mi je neugodno, jako sam žalostan, ne mogu opisati koliko se osjećam nakon toliko vremena, truda i kapitala koji sam uložio u stranku”, rekao je i dodao kako je postalo bitno tko je dobar s predsjednikom. Napravljena je razlika između sedmero izbačenih i sedmero koji su ostali, a kriteriji nisu objašnjeni, nemaju smisla, kaže Hajduković.

Bivši SDP-ovac vjeruje kako je moguće da im se priključi još članova te strane te ističe da su svi dobrodošli.

Primarni politički cilj novog kluba je boriti se za malog čovjeka, za dostojan život, kaže Hajduković.

Za kraj je komentirao stanje na ljevici koje nije nimalo blistavo.

“Ne bih rekao da olakšavamo posao HDZ-u. Radimo ono što je jedino odgovorno sada. Mislim da ćemo se svojim radom brzo pokazati kao netko tko je dostojan nositi inicijativu na lijevom spektru politike”, kaže Hajduković.

“Nismo razgovarali o kadrovskim rješenjima. Manje nas zanima tko je predsjednik kojeg odbora, birno je imati platformu za rad, a u tjednima pred nama ćemo razgovarati o ostalim rješenjima”, rekao je i zaključio da je suradnja s Grbinom nemoguća te da je SDP izgubio dio svog identiteta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI