Vojko Obersnel prvi put na listi za parlamentarne izbore: Pristao sam pomoći SDP-u jer mislim da mogu još puno dati stranci i politici

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Obersnelovu kandidaturu su podržali brojni temeljni ogranci i on se našao na prijedlogu liste riječkoga SDP-a o kojoj će se očitovati predsjednik stranke Davor Bernardić, a konačni spisak donijet će Glavni odbor SDP-a

Prvi put u njegovoj političkoj karijeri riječki gradonačelnik Vojko Obersnel pristao je ući u parlamentarnu izbornu utakmicu i trebao bi se naći na SDP-ovoj listi u 8. izbornoj jedinici, piše Novi list.

Obersnelovu kandidaturu su podržali brojni temeljni ogranci i on se našao na prijedlogu liste riječkoga SDP-a o kojoj će se očitovati predsjednik stranke Davor Bernardić, a konačni spisak donijet će Glavni odbor SDP-a.

“Do sada sam odbijao biti na listama za parlamentarne izbore budući da je posao gradonačelnika Rijeka odgovoran i teško da bih kvalitetno radio i moj trenutni posao, a u isto vrijeme bio saborski zastupnik. Budući da se moj mandat na čelu grada bliži kraju, pristao sam pomoći SDP-u jer mislim da mogu još puno dati stranci i politici, pojasnio je”, Obersnel svoju odluku da ovaj put pristane ući u izborni proces na parlamentarnim izborima.

Predsjednik riječkoga SDP-a Marko Filipović izrazio je zadovoljstvo što bi se na listi u 8. izbornoj jedinici trebao naći i riječki gradonačelnik.



“Imali smo sjednicu Gradskog odbora na kojoj je taj prijedlog prihvaćen, ali na listi će biti još kvalitetnih ljudi jer želimo građanima dati kvalitetnu alternativu. Prijedlog je da na listi budu i Željko Jovanović, Romana Jerković, Sandra Krpan… U svakom slučaju, imamo kvalitetne ljude koji su spremni preuzeti odgovornost i koji su dokazali svoju političku kvalitetu”, izjavio je Filipović.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u nekoliko izbornih ciklusa bio je siguran kandidat SDP-a na parlamentarnim izborima, ali on je to uvijek odbijao, kao i špekulacije da će se naći na listi SDP-a za Europski parlament.

Negdje na sredini trenutnoga gradoačelničkog mandata izjavio je da je ovo posljednji put da je na čelu Korza 16, ali je onda nekoliko puta kazao da bi se mogao i predomisliti, s tim da je to uvijek bilo rečeno s dozom ironije. Njegova kandidatura za Sabor mogla bi značiti da SDP mora tražiti novog kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima koji bi se trebali održati za godinu dana, piše Novi list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI