VOJNI ANALITIČAR ANALIZIRAO PUTINOVU IZJAVU: ‘Ta mobilizacija, kakva god proglašena, napravljena je pro forme’

Foto: Screenshot N1

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je napravio pravu pomutnju u svijetu kada je rekao da “ne blefira” te da trenutno pokreće “djelomičnu mobilizaciju”. Ujedno je zaprijetio i zapadnim zemljama. Tu njegovu izjavu za N1 komentirao je vojni analitičar Igor Tabak.

Rekao je kako “Rusi nisu imali puno izbora”.

“Inicijativa je u zadnje vrijeme jasno na ukrajinskoj strani, njima je nedostatak ljudstva već mjesecima velika boljka”, istaknuo je.

Napomenuo je kako su Rusi pokušali pronaći dragovoljce, ali to se nije pokazalo uspješnim. To su razlozi zašto se Putin odlučio na djelomičnu mobilizaciju, mišljenja je Tabak.

“Rusija i njen vođa, on ovisi o unutarnjoj politici. A na toj sceni u zadnje vrijeme, posebno ovog mjeseca, tu se s desnice, one koja je njemu jako prirasla i bila mu tradicionalna baza, čuje puno prigovora. Traži se kakva god mobilizacija ne bi li se nešto promijenilo na bojištu”, naglasio je vojni analitičar.Dodao je kako je ustvari “ta mobilizacija, kakva god, proglašena” napravljena pro forme.

Tabak smatra da Putinova izjava o tome da ne blefira govori dovoljno sama za sebe.

Naglasio je kako na ruskoj televiziji građani mogu redovito gledati animacije nuklearnih udara na europske zemlje ili tsunamija izazvanih nuklearnim udarima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI