VON DER LEYEN U INDIJI: Osnovat će se Vijeće za jačanje suradnje na području trgovine i tehnologije

Screenshot

Vijeće za jačanje suradnje na području trgovine i tehnologije između Indije i Europske unije ubrzo će se osnovati. To je zaključak posjete predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen glavnom gradu Indije.

“Mislim da je ovaj odnos danas važniji nego ikad”, rekla je Von der Leyen tijekom sastanka s indijskom premijerom Narendrom Modijem. “Imamo puno zajedničkog, ali i suočeni smo s izazovnim političkim okruženjem”, dodala je.

“Obje strane složile su se da brze promjene u geopolitičkom okruženju naglašavaju potrebu za zajedničkom dubinskom strateškom suradnjom”, ističe se u zajedničkoj izjavi.

“Vijeće za trgovinu i tehnologiju osiguravat će političko usmjerenje i potrebnu strukturu za operacionalizaciju političkih odluka, koordinirati tehnički posao i izvješćivati političku razinu kako bi osiguralo provedbu i praćenje napretka u područjima koja su važna za održiv napredak europskog i indijskog gospodarstva”, nastavlja se.

“Razmotrili su napredak u živom strateškom partnerstvu Indije i EU-a i dogovorili jačanje suradnje na području trgovine, klime, digitalne tehnologije i ljudskih veza”, istaknuo je glasnogovornik indijskog ministarstva vanjskih poslova Arindam Bagchi.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI