VOZAČ POTKRADAO ŠEFA SINDIKATA POLICIJE: Imao je i PIN kartica, ali i pristup sefu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nevjerojatan slučaj krađe dogodio se u Sindikatu policije Hrvatska.

Berislav B. (53), vozač u sindikatu, potkradao je čelnog čovjeka sindikata Dubravka Jagića, prenosi Jutarnji list.

Da stvar bude gora, na udaru se našla i Jagićeva obitelj, točnije majka i sin. Vozač sindikata u konačnici je prisvojio Jagićevih 32.170 kuna.


Nakon što je otkriven manjak novca, u slučaj se umiješala policija, kao i zagrebačko Državno odvjetništvo, koje je, nakon provedene istrage, protiv Berislava B. podignulo optužnicu zbog krađe i računalne prijevare.

Kao kaznu za njega traže deset mjeseci bezuvjetnog zatvora. Krao je tako da je uzimao novac s bankomata, a sve su snimile nadzorne kamere, pa je, pritisnut dokazima u tužiteljstvu, priznao djelo.Priznao je kako je uzeo deviznu karticu Zagrebačke banke koja je glasila na Mariju Jagić i koja je bila na stolu ili u ladici u pet, šest navrata, podizao od 500 do 1000 kuna i nakon toga karticu vraćao.

PIN je znao jer ga je Dubravko Jagić katkad slao da podigne novac, a nju je 8. kolovoza 2020. progutao bankomat te nije nikoga obavijestio.

Postojala je i druga kartica, Sberbanka, koja je glasila na Dubravka Jagića, a koju je uzeo 26. kolovoza 2020. iz njegove torbice te podigao 1200 kuna i zatim ju vratio u njegovu torbicu.

Što se tiče krađe 20.000 kuna iz sefa unutar sindikalnog ureda, pojasnio je da je i taj novac uzeo zbog loše financijske situacije.

Tvrdi kako je dio novca, točnije 14.000 kuna, već vratio i za to postoje potvrde te da sef nije bio zaključan i nalazio se u prostoriji gdje je bio radni stol.

Zbog slučaja je saslušan u tužiteljstvu i šef hrvatskog Sindikata policije Dubravko Jagić.
Pred Berislavom B. je sudska bitka, a s obzirom na priznanje u tužiteljstvu i ako se odluči isto ponoviti u svojoj obrani, nije isključivo da će biti i brzo okončana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI