VOZAČI, OPREZ! Padaline i olujni vjetar usporavaju promet

Dusko Marusic/PIXSELL

Zbog prometne nezgode na 108. km autoceste A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Kutina i Novska, u smjeru Lipovca promet teče usporeno.

ZBOG olujnog vjetra, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I . i II. skupina).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok gdje se vozi uz ograničenje brzine od 60km/h. Mokri kolnici usporavaju promet u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji te sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. U Gorskom kotaru mjestimice i povremeno pada slab snijeg. Magla smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić.

Zbog prometne nezgode na 108. km autoceste A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Kutina i Novska, u smjeru Lipovca promet teče usporeno. Vozače HAK poziva da ne kreću na put gorskim cestama bez zimske opreme. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na nadvožnjaku u čvoru Zabok (izlazni/ulazni krak u smjeru Zagreba) vozi se uz regulaciju prometa semaforima.

Zbog radova na gradnji drugog kolosijeka željezničke pruge između Dugog Sela i Križevaca, od 6. ožujka do 1. travnja putnike će između Vrbovca i Križevaca prevoziti autobusi koji voze prema voznome redu vlakova (od ponedjeljka do subote od 7,45 do 14,45 sati).

Na graničnom prijelazu Pasjak pojačan je izlazak teretnih vozila.

U prekidu su trajektna linija Lopar-Valbiska, katamaranske linije Rijeka-Mali Lošinj, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split te brodska Mali Lošinj-Unije-Susak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI