VOZAČI OPREZ! U TIJEKU JE POLICIJSKA AKCIJA! Moglo bi vas skupo koštati!

mup

Represija ili po nekima doprinos sigurnosti u prometu na hrvatskim cestama se nastavlja. Policija je objavila kako će tijekom kontrole prometa intenzivnije provoditi nadzor jesu li na vozilima propisno stavljene registarske tablice. Policija je uočila kako neki osobni automobili na prednjoj strani nemaju registarsku tablicu. Istovremeno, već je od prije poznato kako neki motocikli nemaju postavljenu registarsku tablicu na vidljivom mjestu na stražnjem dijelu vozila, piše portal Automobili.hr

Policija će osim izostanka ili nepravilnog postavljanja registarske tablice na vozilu kontolirati i to kako su registarske tablice postavljene na vozilo, da li se dobro vide, jesu li čitljive ili su nesigurno pričvršćene pa bi mogle otpasti. One koje policija ulovi kao neispravne i sumnjive sukladno Pravilniku o tehničkim pregledima vozila na cesti i Pravilniku o tehničkim pregledima vozila, obavit će tehnički pregled vozila na cesti, pa ako postoji sumnja u preinake na vozilu vozilo će se uputiti na detaljni izvanredni tehnički pregled vozila u najbližu stanicu za tehnički pregled.

Takvi vozači koji su uhvaćeni platit će od 1.000 do 2.000 kuna. Kod ponovljenog prekršaja vozaču ide kazna 2.000 kuna. Poruka je to djelatnika Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI