VRDOLJAKOVA STRANKA GRCA U PROBLEMIMA! Samo jedan čovjek može ih spasiti od propasti

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mala stranka za velike karijere, tako se u političkim kuloarima godinama opisuje HNS, na čijem je čelu Ivan Vrdoljak, bivši ministar i najgorljiviji kritičar HDZ-a s kojim danas rukovodi državom glumeći lažnog borca za obrazovnu reformu, istovremeno hineći da je on najprincipijelniji političar kojega je hrvatska politička bara izbacila na površinu.

Jasno je svakome tko samo površno promotri hrvatsku političku scenu da je Vrdoljak prosječan glumac, no nejasno je kako mu ta gluma polazi za rukom budući da rukovodi strančicom koju podupire manje od dva posto birača. Usprkos tome skoro deset godina Vrdoljakov HNS upravlja državom i najvažnijim sektorima u istoj, temeljeći svoju moć na prijevarama birača, prijevarama koje se velike HNS-ove partnere ne tiču previše. No, vrijeme čini svoje, a vrijeme bi uskoro trebalo donijeti i nove izbore, sasvim je sigurno da će na njima HNS teško mioći opet u neku koaliciju lijevog centra,  malo je vjerojatno da će HNS-ovce na svojim listama poželjeti HDZ-ovci, osobito ako Plenković ne ostane na čelu svoje stranke. Ako Plenković i povede strtanku u borbu za još jedan mandat, upitno je na koji će način HNS-ovce ugurati u svoju koaliciju, jer u tom slučaju ponovno bi mogao oživjeti crni labud s europskih izbora, čije krilo vuče na desnu stranu pa bi HDZ-ovci mogli ostati bez ustaljene biračke baze. HNS donosi malo glasova, ali donosi velike zahtjeve, dok se istodobno i oni sami osipaju pa stoga valja imati na umu i raskol u toj stranci pod kojim su ostali bez Matije Posavca.

Sve okolnosti koje se odvijaju oko HNS-a, polako, ali sigurno upućuju na to da ovoj stranci slijedi nestanak, no nije nemoguće da se i sada kada je nestanak izvjestan uhvate za slamku spasa te da ih Plenković izvuče s ruba provalije, baš kao što je na europskim izborima, svjesno ili ne s ruba provalije izvukao SDP.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI