VUČEMILOVIĆ BEZ MILOSTI REKLA ŠTO MISLI! ‘Ovo je pljačka stoljeća, naši građani nisu naivni i neuki’

Foto: Vlado Kos/Cropix

Vesna Vučemilović, saborska zastupnica Hrvatskih suverenista, u N1 studiju uživo komentirala je “pljačku stoljeća”, u kojoj je INA oštećena za milijardu kuna.

“Ovo je pljačka koju još nismo vidjeli u Hrvatskoj. Poklopila se energetska kriza, enormni računi za energiju koji dolaze našim poduzetnicima, umirovljenici ne znaju kako će preživjeti zimu. A sada vidimo kako naše prirodno bogatstvo koriste ljudi kako bi se bogatili, a ne za opskrbu kućanstava”, rekla je Vučemilović.

“Ovo je sustavni propust i pokazatelj da sustav ne funkcionira. To da je odgovoran samo rukovoditelj četvrte razine se ne može povjerovati. Mislim da naši građani nisu naivni i neuki. On je žrtveno janje, a vukovi su i dalje vani. Bila je uključena tvrtka koja je registrirana na istoj adresi kao i ministarstvo gospodarstva. Toliko su besramno bili sigurni u sve to, da je teško povjerovati da su sami to sve osmislili. Radila sam u velikim tvrtkama, i to da je toliko zakazao sustav u tvrtki poput INE, odgovorno tvrdim da nije točno. Ili nisu znali, pa su primali plaću za nešto što nisu znali raditi, ili su okretali glavu na drugu stranu”, rekla je.

Kako navodi, bez obzira na stanku u radu Sabora, treba sazvati izvanrednu sjednicu.

“Odluku treba donijeti odbor za gospodarstvo i mislim da u ovoj situaciji neće imati nitko ništa protiv toga. Svi odgovorni moraju dati dogovore na pitanja. Do sada su pružena vrlo manjkava objašnjenja koja ne zadovoljavaju interes javnosti”, rekla je.



Smatra kako su obrane bivših članova Nadzornog odbora Damira Vanđelića i Davora Filipovića “priče koje ne mogu proći”.

“Jedan je došao, a drugi otišao, pa su se baš mimoišli. To su priče za malu djecu. Nadzorni obori se sastaju kvartalno, i u kvartalnim izvješćima razjašnjene su sve pozicije, pa nema potrebe gledati pojedinačne ugovore. Iz agregatnih pokazatelja sve se može vidjeti. Ministar Filipović bio je tamo veoma kratko, pa je upitno koliko je on mogao zamijetiti”, zaključila je Vučemilović.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI